BMW X-6

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

 

Iako su mnogi bili skeptični o uspjehu potpuno novog BMW-ovog SAV-a, X6 se pokazao kao pun pogodak. Cijela kvota za 2008. godinu je rasprodana.

 

Sports Activity Vehicle, službeni je naziv kratice prema kojoj se X6 distancira od iznimno uspešnog Sports Utility Vehicle, modela X5. X6 je prilikom predstavljanja dočekan na nož, jer je izgled predstavljao nešto dosad neviđeno i, kako su neki komentarisali na prvi pogled, potpuno nezgrapno. No, BMW je verovao u uspeh novog modela i nije se prevario.

 

„Uspeh X-porodice dobio je potvrdu s novim X6. Sada je jasno kako su mnogi klijenti čekali upravo ovakav automobil. Za 2008. godinu model X6 je rasprodan“, rako je šef BMW-a Norbert Reithofer na godišnjoj skupštini u Münchenu.

Model X6 se proizvodi u američkoj tvornici u Spartanburgu. Godišnje kvota iznosi 40.000 vozila, od čega je polovica namenjena američkom tržištu.

 

 


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


AC Schnitzer BMW X1

G-Power BMW M6 Hurricane CS sa 750 konja

Hartge BMW Z4 i zvanično


Tagovi: [ , ]

Nema komentara na “BMW X-6”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump