Cesci sex, bolja veza ?

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o sexu ]

                                                                 Da li sex, utice na vezu ?

U velikoj vecini veza, uz sve poštovanje prema platonskoj ljubavi, bez seksa nema ni dobre veze. Kažemo „u velikoj vecini“, a ne u svim vezama, jer postoji izvestan mali broj aseksualnih ljudi, koji ne osecaju potrebu za seksom, a postoje i veze iz racuna, koje su više kao poslovni ugovor – u takvim vezama seks zaista nije bitan. U svim ostalim ljubavnim vezama izmedu odraslih ljudi bez seksa jednostavno ne ide.E, sad, iz ovoga bi neki mogli da izvuku zakljucak da, što u vezi ima više seksa, to je i veza bolja. Kada sa strane posmatrate parove za koje je ocigledno da je strast izmedu njih jaka (ne moraju oni ništa posebno da rade, cak ni da se dodirnu – takve stvari vidljive su vec iz nacina na koji gledaju jedno drugo), pretpostavite da im u vezi jako dobro ide – i u najvecem broju slucajeva budete u potpunosti u pravu. Medutim, da li to znaci i da je cest seks neophodan uslov za dobru, uspešnu, dugu vezu?

Ne baš. Mada na pocetku veze vecina parova ima cešce seksualne odnose nego kasnije, to ne znaci da njihova veza kasnije postaje lošija jer je seks redi. Isto tako, ako neki par rede ima odnose nego neki drugi par, to ne znaci da je ovaj drugi par srecniji. Šta je onda to što zaista ima znacaja?

Ona stara da nije bitan kvantitet nego kvalitet važi i kad se radi o seksualnim odnosima. Nije bitno koliko cesto imate odnose, vec koliko su kvalitetni, to jest, koliko vas oboje zadovoljavaju. Mnogo lošeg seksa nece nikome popraviti raspoloženje; cak i male kolicine fantasticnog, strastvenog seksa umeju fenomenalno da poprave raspoloženje i ucvrste vezu.

Ono što je još bitno jeste i uskladenost medu potrebama partnera – ako libido jednog zahteva seks triput nedeljno, a drugom je dosta jednom mesecno, ta veza teško da ce funkcionisati. Kompromise je moguce napraviti, ali ako postoji drasticna razlika medu potrebama, bilo koja vrsta kompromisa ucinice samo da oba partnera budu nesrecna.

Dakle, kvalitet i uskladenost su ono što je bitno. A što se „udaranja recki“ tice, to je najbolje ostaviti za neko sportsko takmicenje.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Dženifer Aniston:Ne postoji savršena veza!

Sex bez obaveza – Sex bez emocija

Uvek imajte uzbudljiv sex


Tagovi: [ , , ]

Nema komentara na “Cesci sex, bolja veza ?”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump