Chevrolet Cruze

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

 

 Pojavile su se nove fotografije novog Chevroleta Cruze (naslednika dosadašnjeg Chevroleta Lacetti/Nubira), čiju svetsku premijeru je General Motors najavio za Salon automobila u Parizu.

GM je objavio da je Cruze dugačak 4,60 metara i da će nuditi udobnu i prostranu unutrašnjost za pet putnika i dovoljno mesta za njihov prtljag. Cruze je inače delo globalnog dizajnerskog i inženjerskog tima, a sem u Južnoj Koreji, proizvodiće se na još nekoliko lokacija širom sveta.

  

 Što se izgleda tiče, najviše pažnje naravno privlači napadni prednji deo i to pre svega zahvaljujući ogromnoj saćastoj maski hladnjaka, koja je podeljena na dva dela horizontalnom prečkom (na kojoj se nalazi i veliki znak Chevroleta). Ukratko, Cruze u poređenju sa odlazećim modelom Lacetti/Nubira deluje mnogo dinamičnije i atraktivnije (u stilu većih modela Captiva i Epica).

Cruze je napravljen na GM-ovoj novoj Delta 2 kompaktnoj platformi, a u početku će ga pokretati 1,6 i 1,8 litarski benzinci sa 82kW/112KS odnosno 103kW/140KS, a u paleti pogonskih agregata nalazi se i 2,0 litarski dizelaš sa 110kW/150KS i 320Nm obrtnog momenta (svi će standardno biti upareni sa manuelnim menjačem sa pet stepeni, a kao opcija nudiće se i šestostepeni automatik). Cruze će evropskim kupcima biti na raspolaganju od proleća 2009. godine, a u GM-u obećavaju da će Cruze, osim visoke bezbednosti i izuzetnog kvaliteta, i dalje karakterisati veoma atraktivan odnos kvalitet – cena.

 

 


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Honda Accord Crosstour i zvanično

Infiniti Essence Concept

Hyundai Santa Fe Blue Hybrid i Hyundai i20 Blue


Nema komentara na “Chevrolet Cruze”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump