Kako sacuvati strast

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o sexu ]

Kako zadrzati uvek strast


Nakon nekoliko godina zajedničkog života i deljenja ‘dobra i zla’, kod većine parova dolazi do zasićenja u svemu, pa tako i u seksu. Nekadašnje uzbuđenje pri pogledu na voljenu osobu i dodiri koji su stvarali žmarce u telu sad su se izgubili u svakodnevnim obavezama, a seks počinje da se pretvara u (dosadnu) rutinu.Rastrgani između obaveza na poslu, roditeljstva i ko zna čega sve ne, polako počinjete da se udaljavate jedno od drugog, a da toga u početku uglavnom niste ni svesni. Zajednička jutarnja izležavanja i maženje u krevetu sad su zamenila jutra gde se još uvek možda izležavate, ali pritom za razliku od nekad ne pomišljate na seks. Isto tako, uveče je postalo nekako najlakše da se opustite uz omiljenu seriju i nakratko zaboravite na uobičajene probleme. I potom, pravac u krevet, dok on već odavno plovi u carstvu snova. I pritom još i hrče, što sigurno ne deluje podsticajno na vaš libido.

Važna je komunikacija

Za mnoge parove takva situacija vremenom počinje da stvara osećaj nelagodnosti. No, sve dok imate na umu da je i to normalni deo svake veze, možete i da preduzmete nešto na tom planu, a to važi za oboje. Kako vaša veza sazreva, sazreva i seks i vremenom može postati dosta bolji, što je logično jer ste se upoznali, stvorili poverenje i osećate se slobodnije. Jedino što vam se čini da nedostaje u tom trenutku je nekadašnja strast, a da bi se ona očuvala, samo je potrebno uložiti malo više truda.

Ukoliko niste dovoljno otvoreni jedno prema drugom, može se lako dogoditi da provedete godine zajedno radeći stvari koje druga osoba u stvari mrzi. Nekome je jednostavno problem reći, bilo iz srama ili osećaja da će povrediti drugu osobu, da mu se određena stvar ne sviđa. Stoga, ne šaljite dvosmislene signale, ako u nečem zaista uživate, onda mu to i recite, ako vam nije nešto po volji, uvek je najlakše izvući se rečima: ‘Ja bih da to radiš ovako…’

Krajnje je vreme da otvoreno kažete šta vam se sviđa, a šta ne i pritom se suzdržite od kritika. Da biste to uspeli, moraćete da se rešite nekih navika koje ste vremenom stekli, gledanje TV-a, čitanja novina, surfovanje ili bilo čega što ste radili dok ste ‘ubijali’ vreme i početi više pažnje da posvećujete jedno drugom i osluškujete sopstvene, ali i njegove želje.

Recite mu šta volite, šta vas pali i šta biste želeli da isprobate. Možda će vam u početku biti neugodno, no ukoliko se budete polako otkrivali i delili s njim svoje intimne želje i male tajne, i partnera ćete zaintrigirati, a hemija će, sigurni smo, učiniti svoje…

Za većinu seksualnih problema obično je krivac veći seksualni nagon jednog partnera, a taj je krivac sa snažnijim libidom obično, mada ne i uvek, muškarac. Nauka to lako objašnjava – povećana doza testosterona kod muškaraca. No, kod žena je problem većinom taj što osećaju nedostatak intimnosti u nekoj drugom području svog života, a to se onda odražava i na njihov seksualni život. Nekadašnji porivi za stalnim dodirivanjem, razmenom dodira i poljubaca vremenom su nestali, a za ženu je ponekad to jednako važno koliko i sam seksualni čin.

Uglavnom, verovatno će za nedostatak seksa ili nezadovoljstvo njegovim kvalitetom muškarac i žena imati različite krivce, no sa otvorenijom komunikacijom i to se može vrlo lako rešiti.

Kako pobediti dosadu u zajedničkoj postelji?

Muškarci obično uvek padaju i na dobro poznatom ‘ispitu’ – predigri. U njihovoj glavi to je nešto što se mora obaviti usput, tek toliko da bi se došlo do pravog cilja. No, za žene cilja nema, one jednostavno žele uživati u celom tom putovanju.

Kad ste konačno ustanovili šta vam se sviđa, a šta ne, vreme je da malo začinite seksualni život. Verovatno morate isprobati još podosta tehnika, a knjiga i priručnika na tu temu barem ima veliki izbor. Tu su i različite seksi igračke, pa ako znate šta zaista želite, vreme je i da to konačno ostvarite.

Potrudite se malo i oko svog izgleda, što ne znači da treba da budete našminkani i zategnuti od 0 do 24, ali dlakave noge i masna kosa sigurno ne spadaju u kategoriju afrodizijaka.

Iskoristite svaku priliku koja vam se pruža za neki romantičan gest, bio to tek dodir ili reč izgovorena u pravo vreme, zagrljaj nakon napornog radnog dana ili jedan poljubac onako usput, u prolazu, nakon čega će možda uslediti i nešto više.

Promenite scenografiju, seks nije nužno vezan za krevet, a kupatilo, hodnik, dnevni boravak, kuhinjski pod ili zabiti šumarak uneće potrebnu dozu strasti u vašu vezu.

Eksperimentišite sa novim seksualnim položajima ili nabavite neku seksi igračku, sve je dozvoljeno ukoliko to odgovara i jednom i drugom.

Seks ne mora uvek biti spontan, dogovorite se unapred za vrući randez-vous, utanačite tačan sat i vreme, a to slatko iščekivanje sigurno će pobuditi staru strast.

I nemojte uvek čekati da on preuzme inicijativu u krevetu, već to učinite i vi, a njemu to sigurno neće teško pasti. Možda vas i sama pomisao na sve te neslućene mogućnosti koje se kriju pred vama zagreje.

izvor: damebiraju.com


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Kako da postaneš sekspert ?!

Kako znati da je to TO

Kako da sačuvate bronzani ten?


Tagovi: [ , ]

Nema komentara na “Kako sacuvati strast”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump