Razvod nije katastrofa

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o ljubavi ]

                                                                      Razvod nije prirodna katastrofa

 

Razmišljanje o razvodu može lako da vas isprepada. Sigurno znate neke ljude koji su se razveli – ako to i nisu bili vaši roditelji, bilo je svakako roditelja nekih vaših prijatelja koji su to učinili, kao i nekih rođaka. Moguće je da su se i neki vaši prijatelji – vršnjaci! – razveli. Sve te priče o razvodu obično idu ruku pod ruku s pričama o partneru – totalnom kretenu. Otvorite neki časopis da se malo razonodite – još jedan poznati par se razveo, a delovali su vam tako simpatično, makar i bilo preterano koliko su pričali o svojoj ljubavi i obasipali jedno drugo poklonima kakve vi možete samo da sanjate. Pokušate da budete hladne glave i racionalni – u redu, znate neke ljude koji su se razveli, posao tabloida je da šire senzacionalističke priče, od toga svi zaposleni u njima žive, ali koliko se ljudi zapravo razvede? Tu vas kao hladan tuš dočeka statistika – razvede se 50 odsto parova.

Kad sve to pogledate, čini vam se da je razvod poput neke epidemije ili prirodne katastrofe. Pomislite kako ne želite da budete deo statistike. Kako je, možda, bolje i ne udavati se nego, dok vam je lepo zajedno, super, a kad više ne ide, rastanete se i gotovo. Nećete biti među onih 50 odsto neuspelih brakova, jer braka nije ni bilo. Sad, koliko je ovakav način razmišljanja ispravan?

Razumljivo je da se nekada tako osetite, ali opisani način razmišljanja ima jednu ozbiljnu falinku: naime, razvod nije prirodna katastrofa. Zemljotres ili cunami može da bude nemoguće izbeći, bar ako živite u oblastima gde se takve katastrofe dešavaju, ali s razvodom nije tako. Razvod nije nešto što se desi bez ikakvog upozorenja koje biste vi bili u stanju da shvatite – u principu, uvek ima znakova da nešto nije u redu. Kada vam se u braku jave problemi, možete pokušati da te probleme rešite, ili možete, poput deteta, rešiti da više nećete da se igrate i da želite da odete – izbor je vaš.

Zapravo, već i to što znate koliko razvoda ima može da vam bude od koristi, ako vas podstakne da se oko veze potrudite, umesto da samo čekate da vam se uspešan brak desi (uspešan brak nije nešto što se dešava samo od sebe – na tome mora da se radi, i to moraju svojski da zapnu obe strane). Ne, brak nije nešto što je stalno lepo i lako – ako želite brak, ali i da izbegnete da budete među razvedenima, neophodno je da se vi i vaš partner zajedno nosite i s dobrim i s lošim trenucima. Dobra je ideja da to shvatate i vi i vaš partner.

 izvor: damebiraju.com


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Nata zbog Ćazima traži razvod?!

Nataša ne da razvod Dači!

Lotar Mateus traži hitni razvod


Tagovi: [ , ]

Nema komentara na “Razvod nije katastrofa”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump