Znakovi prevare

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o ljubavi ]

                                                                        Prevara

Znakovi da u vezi nešto ne funkcioniše uvek postoje, samo je pitanje da li želimo da ih vidimo. Kada probleme guramo pod tepih, najcešca posledica je neverstvo jednog ili oba partnera. Iako su znakovi koji ukazuju na mogucu prevaru brojni, nijedan od njih sam za sebe ne znaci da vas partner vara, jer su za svaki od njih moguca i druga objašnjenja.
U svakom slucaju, ako primetite nekoliko „simptoma“, skoro je sigurno da u vašoj vezi nešto nije u redu i razvod, nezadovoljstvo, nesrecan partner i/ili prevara vam kucaju na vrata. Cak i da na kraju shvatite da vas partner nije prevario, trud nece biti uzaludan jer bi vašom malom „istragom“ trebalo da shvatite da vam je veza u krizi i da nešto hitno treba preduzeti.

Statistike pokazuju da muškarci najcešce na poslu nalaze ljubavnice, pa je zbog toga i spisak „znakova“ zapocet odatle:
1. Odbija razgovor o poslu – Ako muškarca stvarno pritiskaju rokovi i šefovi ga gnjave, na njemu ce se videti da je umoran, da nerado ide na posao i da mu je sve to problem. Uglavnom je dosadno slušati o njegovom poslu kada ste zajedno, ali je mnogo gora druga krajnost – ako uopšte ne želi da odgovara na vaša pitanja o poslu postoji velika verovatnoca da to radi da mu ne izleti nešto što bi želeo da sakrije.

2. Odjednom je postao jako pažljiv i/ili vas zasipa poklonima – Muškarac ume da preko noci shvati da je zanemarivao partnerku, ali ako u tome preteruje, moguce je da ga grize savest zbog ljubavnice ili, opet, želi da sakrije nešto drugo (sami saznajte šta). Kad nešto krije, muškarac se cesto bolje oseca ako je pažljiv ili daje poklone.

3. Razdražljiv je i traži razloge za svadju – kad nekoga grize savest, bio muško ili žensko, i nesvesno ce koristiti svaku priliku da optuži partnera/ku (tada nije samo on loš ili kriv, nego vašim lošem ponašanjem opravdava svoju preljubu).

4. U svadjama preti raskidom i cesto govori o mogucem kraju veze – možda vas priprema na nešto što je vec odlucio ili o cemu ozbiljno razmišlja.

5. Razdražljiv je, ali samo u vašem društvu – u vašoj vezi nešto definitivno ne funkcioniše, a ako stvarno ima drugu, depresija može biti posledica napora i stresa jer nije lako održavati dve veze istovremeno.

6. Izgubio je interes za vas u seksualnom i svakom drugom smislu, više skoro uopšte ne razgovarate, ponaša se kao da nemate više ništa zajednicko.

7. Iznenada mu se promenio ukus u muzici, filmovima i sve što ga je ranije zanimalo je u drugom planu, a važne su mu sasvim nove stvari, cesto one o kojima vi ništa ne znate: to je moguci uticaj ljubavnice i želja da sazna što više o onome što ona voli i što nju zanima.

8. Poceo je da prica nove viceve, drugacije se izražava i uopšte, poceo je da zauzima neocekivane stavove.

9. Nedostaje mu samopouzdanje – malo je ljudi koji su srecni i kad lažu, tako da se zbog neverstva muškarac gotovo sigurno oseca loše i samopouzdanje mu je poljuljano.

10. Odredjenu ženu kritikuje bez vidljivog razloga – ponekad muškarac oseca potrebu da o ljubavnici ili ženi koja mu se svidja svojoj partneriki govori sve najgore, kako bi smirio savest ili potpuno skrenuo sumnju sa te žene.

11. Zanemaruje zajednicke obaveze, hobije, porodicu, decu – clanovi porodice takodje osecaju da nešto nije u redu, pa se kod preljube uglavnom poremete i ostali porodicni odnosi.

12. Zatvara vrata ili prekida telefonske razgovore kad ste u blizini – sigurno nešto krije, bila to ljubavnica ili problemi za koje ne želi da znate.

13. Više vam ne deli komplimente i ne govori da vas voli (ili to kaže samo kad ga direktno pitate, ali zvuci kao da želi da vas se otarasi).

14. Bez dokaza vas optužuje za preljubu, a ne želi da kaže šta ga je navelo da to pomisli.

15. U snu spominje žensko ime koje nije vaše i slucajno vas naziva tim imenom – ovo je prilicno direktno i cak ako vas još nije prevario, na tu ženu intenzivno misli.

16. Bliski i dobronamerni prijatelji primecuju da u vašoj vezi nešto nije u redu.

17. Vredjaju ga uobicajena pitanja i optužuje vas da njuškate (kad ga pitate s kim je bio na poslovnom rucku, ko mu je prolio vino po košulji i sl.).

18. Menjaju mu se navike spavanja – teško zaspi, ujutro je umoran, stalno je iscrpljen: sve ovo može biti posledica stresa i griže savesti zbog neverstva, a u svakom slucaju znaci da ga nešto ozbiljno muci.

19. Ujutro je zbunjen i neobicno se ponaša – muškarcima koji duže vreme varaju partnerku treba neko vreme da shvate u cijem su se krevetu probudili.

20. Nemate konkretan razlog, ali intuicija i nešto duboko u stomaku vam govori da vaša veza ne funkcioniše – moguce je da ste nesigurni, ljubomorni po prirodi ili bez razloga sumnjicavi, ali intuiciju je dobro poslušati, jer nas ona retko vara. Ako ste intuitivno nemirni, nešto sigurno nije u redu, bilo da vas vara, bilo da imate nekih drugih problema u medjusobnom odnosu ili su možda u pitanju samo vaši kompleksi, nesigurnost ili strah zbog ranijih loših iskustava sa muškarcima. Šta god da je u pitanju, radi se o problemima na kojima treba da poradite da biste oboje bili srecniji.

Ako ustanovite da vas vara, pitanje je – šta sad? Preljuba je gotovo nemoguca u vezi u kojoj je sve u redu i, iako govori o njegovoj slabosti, deo odgovornosti je i na vama, bez obzira što je on taj koji je pogrešio. Da li ce preljuba znaciti raskid ili ce biti prilika za otrežnjenje, oproštaj ili cak ponovno zbližavanje, individualna je odluka koju morate doneti sasvim sami.
Ako se odlucite za pomirenje, necete daleko dogurati ako puno toga ne promenite u vašem odnosu, a ako se odlucite za raskid pokušajte da to uradite tako da manje boli i vas i njega: nekad vam je bilo jako lepo i on sigurno nije sasvim loš covek. Ne dozvolite da vama upravlja mržnja, jer to nece doneti dobro ni njemu ni vama, a posebno ne deci ako ih imate.

 


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Goca i Ivan se razvode zbog prevare?!

Seka raskinula sa Mladenom zbog prevare!

Sandra Bulok napustila muža zbog prevare


Tagovi: [ , ]

Nema komentara na “Znakovi prevare”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump