Brže do duge kose

Pravilo br. 1:
Ošišajte se, koliko god vam nelogično zvučalo, oštećena kosa raste sporo i ne izgleda nimalo dobro kad dobije na dužini, trud će vam inače biti uzaludan. Ošišajte kosu toliko kratko dok ne dobijetu čistu zdavu vlas i onda možete početi.

Pravilo br. 2:
Skraćujte krajeve 1-2 cm na savakih 8 do 10 nedelja. Tako ćete odstraniti ispucale krajeve i podtaći rast kose.

Pravilo br. 3:
Da bi kosa brže rasla vlasište mora biti dobro prokrvljeno, da bi ste to postigli masirajte kožu glave. To možete raditi dok perete kosu i šamponirate, nekoliko minuta palčevima kružno masirajte vlasište, nežnim pokretima. To možete raditi i dok se opuštate u kupki recimo ili gledate televiziju.

Pravilo br. 4:Uzimajte vitamine, najbolje je kroz ishranu uzimati namirnice koje su bogate A, B, C i E vitaminima. Dodatne vitamine iz pomenutih grupa možete uzimati i u obliku dražeja ili šumećih tableta, postoje i tablete koje su napravljene specijalno da bi pospešile rast i zdravlje kose a možete ih pronaći u svim apotekama.
Pravilo br. 5:
Dozvolite vašem vlasištu da diše, svakodnevno perite kosu blagim šamponom i mlakom vodom kako bi ste odstranili masnoću koja guši vlasište. Takođe dok pustate kosu da raste nemojte nositi, kape, marame, kačkete ili šešire.


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 5 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Održavanje kose

Tajna lepe kose

Prirodni preparati za negu kose


Tagovi: [ , , ]

5 komentara na “Brže do duge kose”

 • Anonimni
  4 avgusta, 2009, 18:46

  Yawn

 • ?
  5 avgusta, 2009, 1:44

  Coffee

 • joka
  19 novembra, 2009, 16:12

  moja kosa je duga Jump Victory

 • maki
  22 juna, 2011, 14:46

  sta da radim da bi mi kosa porasla?

 • Treba mi duga kosa :'(
  13 januara, 2015, 18:43

  Nisam sigurna u ono da se osisam na kratko . Ja zelim da mi kosa poraste sto brze moguce  Cry

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump