Nega lica

 

Ako imate masnu kožu, onda su vam proširene pore, a nos i čelo se ponekad sijaju. Međutim ako vam se koža posle umivanja zateže i oko očiju se rano pojave bore onda imate suvu kožu.Prema tipu kože treba izabrati preparate za negu.

Da bi koža lica mogla da primi krem i da bi se dejstvo primetilo, pore moraju biti savršeno očišćene od prašine, šminke i znoja. Krem na lice treba uvak nanositi kružnom pokretima i nikada se ne sme pritiskati, jer koža već od 25. godine gubi elastičnost.
Za svaku ženu koja želi da što duže zadrži glatku i elastičnu kožu lica, prva obaveza mora biti detaljno čišćenje kože i to ujutru i uveče.
Prvo se mora početi sa mlekom za čišćenje (mleko treba izabrati za odgovarajući tip kože), koje se gužvicom vate, papirnom maramicom

ili vrhovima prstiju kružnim pokretima nanosi na lice, a zatim uklanja papirnom maramicom ili vatom. Ovo treba ponavljati sve dok vata ne ostane potpuno čista. Mleko za čišćenje se rastvara u vodi i zato se može uklanjati vlažnom vatom.
Sapun je dozvoljen samo kao specijalni preparat. Recimo za osetljivu kožu koristiti sapun za bebe ili medicinski sapuni koji sadrže sumpor, med, alkohol, jod i sl. i oni se upotrebljavaju samo tokom nekih tretmana, jer jako isušuju kožu.

Posle mleka treba upotrebiti tonik, koji nakon čišćenja lica mlekom uklanja i ostatke sredstva za čišćenje i ostatke krečnjaka ili hlora koji ostaju posle umivanja, istovremeno skuplja otvorene pore posle čišćenja. Tonik takođe kupiti prema tipu kože, a kod jako osetljive kože gužvicu vate treba prvo natopiti vodom, pa onda tonikomn za lice.

Za uklanjanje šminke oko očiju postoje specijalni preparati i vidu kremova, ulja ili natopljene gužvice vate uljanim losionom. Predelu oko očiju treba posvetiti posebnu pažnju, jer se mogu stvoriti bore, ako pokušavate da silom uklonite maskaru, jer obična sredstva skidaju samo senku, ali ne i maskaru.

Najvažnije je da za negu lica da imate krem za dan i noć, naravno prema tipu kože.

Krem za dan – usporava proces starenja kože, jer pomaže da koža održi vlažnost. Već sa dvadeset godina života koža gubi sposobnost vezivanja vode, a posle tridesete se vide i prvi tragovi tj. sitne bore, a koža više nije glatka kao pre. Da bi se zaustavio proces starenja kože, treba krem za dan nanositi na lice svakog jutra, (posle umivanja i čišćenja), što je idealna podloga za šminku.

Kremovi za noć – su uvek deo kompletnih kozmetičkih kolekcija i najčešće su emulzije na bazi vode i ulja, koje uz pomoć drugih sastojaka štite kožu i dopunjuju njene nedostatke. Zato je vrlo važno da su kremovi za dan i noć uvek iz iste kolekcije, jer se međusobno upotpunjavaju.

Krem za oči – namenjen je izuzetno osetljivoj koži oko očiju i predstavlja dopunu kremovima za dan i noć. Sa upotrebom krema za oči treba početi već od 25 godine života, ako je koža suva; Ako je koža masna onda treba početi od trideste.
Krem treba pažljivo utapkati vrhovima prstiju, počev od dela ispod očiju ka slepoocnicama, a zatim preko kapaka blago umasirati.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Nega suve kože

Nega tela nakon odmora

Boki 13 uradio liposukciju lica!


Tagovi: [ , , , , , ]

Nema komentara na “Nega lica”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump