Wiesmann 20th Anniversary Edition verzije modela MF3, MF4 i MF5

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

 

Nemački proizvođač sportskih automobila Wiesmann slavi svoju 20-godišnjicu, pa je za tu priliku pripremljena posebna i naravno ograničena „20th Anniversary Edition“ serija njihovih modela MF3, MF4 i MF5.

Tako će model MF3 biti dostupan u samo 30 primeraka, a MF4 i MF5 u još ekskluzivnijoj seriji – svaki po samo 20 komada.

 

Ovi posebni modeli će se nuditi u paketa: sportsko agresivni Sporty (crna karoserija i crno / crveni enterijer), Elegant (spolja specijalna „Alubeam“ boja a kabina u plavoj koži) i Style (bela karoserija i crno / siva unutrašnjost).

Tu su još i pločica sa ugraviranim imenom vlasnika na centralnoj konzoli, broj automobila u seriji i potpis braće Wiesmann.

Što se motora tiče, promena nema, sem kod modela MF3, čiji BMW-ov šestocilindrični agregat iz modela M3 E46 je pojačan na snagu E46 M3 CSL modela.

Najnoviji automobil u ponudi je inače GT MF 5 (na slikama), u koji je ugrađen BMW-ov 5,0 litarski V10 motor sa 373kW/507KS pri 7750 o/min. i 520 Nm obrtog momenta pri 6100 o/min. iz modela BMW M5 i M6. Neka vas ne zavara njegov retro izgled, jer sa pomenutim V10 agregatom, ova ala teška 1380 kg (odnos težina / KS je 2,7 kg po KS), može do 310 km/h, dok joj za sprint do stotke treba 3,9 sekunde. Snaga se inače na zadnje točkove (od 19 inča sa BBS RS-GT točkovima) prenosi preko 7-stepene sekvencijalne manuelne transmisije. Sa ovolikom snagom i pomenutim performansama, potrošnja u gradu od 22,7 litara je sasvim očekivana (u kombinovanom ciklusu iznosi 14,8 litara).

 


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Infiniti Essence Concept

Nove slike Honde HSV-010 GT

Porsche Panamera : prve zvanične slike (dopunjeno)


Tagovi: [ , , ]

Nema komentara na “Wiesmann 20th Anniversary Edition verzije modela MF3, MF4 i MF5”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump