Mercedes E klase Coupe : prve zvanične slike

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]


Tek što je nedavno u Detroitu novinarima predstavljena potpuno nova E klasa, na videlo su (zahvaljujući holandskom sajtu Autoblog.nl) pre vremena izašle i prve zvanične slike E klase Coupe, koja će zameniti postojeći Mercedes CLK.Iznenađenja u pogledu dizajna nema, budući da su proteklih nedelja na internetu objavljivane brojne špijunske fotografije ovog kupea i to skoro bez ikakve maske.

Ovde se treba podsetiti i Mercedesove studije ConceptFASCINATION sa prošlogodišnjeg Salona automobila u Parizu, koji je u stvari najavio izgled kako standardne E klase, tako i ove E klase Coupe (bar što se tiče prednjeg dela automobila).

Opet treba obratiti pažnju na novi prednji kraj sa većom maskom (naročito na izgled farova), kao i izražene lukove zadnjih blatobrana.

Naravno, i unutrašnjost je u potpunosti redizajnirana, komfornija i sa kvalitetnijim materijalima, a tu su i četiri individualna sportska sedišta.


Kao i kod E klase sedan, za očekivati je da Mercedes i u E klasi Coupe ponudi sistem koji prepoznaje vozačev umor te ga odmah i upozorava. Sistem se zove „Attention Assist“, a Mercedes ga je razvio kao odgovor na sve brojnije saobraćajne nesreće koje se događaju upravo zbog umora vozača (25 posto nesreća s teškim posledicama događa se naime zbog vozača koji zaspe za volanom). Tu su i drugi sigurnosni sistemi iz sedana, kao što su Automatic Emergency braking (automatsko kočenje u kritičnim situacijama), Adaptive Main Beam Assist (sistem automatskog adaptiranja svetala), Lane Departure (upozorava vozača ako napušta svoju traku bez uključivanja žmigavaca) i Night View Assist (već viđen na S klasi).

Zvaničnih podataka o paleti pogonskih agregata još nema, ali treba očekivati da ona bude slična E klasi sedan. To podrazumeva turbo-dizelaše od 4 i 6 cilindara, četvorocilindrične benzince sa kompresorom, 3,5 litarski V6 benzinac sa 292KS i 5,5 litarski V8 od 388KS. Kasnije će se pojaviti i sportski AMG model sa 6,2 litarskim V8 agregatom i 525 konja.

Nova E klasa Coupe će zvaničnu premijeru imati početkom marta na Salonu u Ženevi, dok se njena kabrio varijanta i pomenuti AMG model očekuju u septembru na Salonu u Frankfurtu.Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Porsche Panamera : prve zvanične slike (dopunjeno)

MG6 na Salonu u Šangaju : prve zvanične slike

Subaru Coupe 086A STI


Tagovi: [ , , ]

Nema komentara na “Mercedes E klase Coupe : prve zvanične slike”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump