German Rex (GRX)

Najviše poznat German Rex bio je plavi Munk. Munk je bio rodjen 1931 godine u Koningsbergu tadašnji Nemački rajh a današnji Kaliningrad, Rusija. Majka mu je bila Angora a otac je bio plavi Rus. German Rex se uvek malo koristio za ukrštanje i dobijanje novih vrsta mačaka. Kraj godine 1990 je skoro izumreo. U 2000 godini je jedan uzgajivač uspeo da napravi zadnju kopiju tig mačka. Pošto je pretežno mala mačka po veličini treba gledati na njeno zdravlje. Karakter te mačke je takav da se jako slaže sa drugim mačkama koje su u istom domu sa njom ali takodje i sa psima i drugim kućnim ljubgimcima. Jako voli decu i dozvoljava da se deca sa njom igraju.

GLAVA ima zaobljen oblik, široka je između ušiju, obrazi dobro razvijeni, nos blago udubljen na osnovi, brada jaka, brkovi vrlo kratki.
UŠI su srednje veličine, široke na osnovi, blago zaobljene na vrhu, obrasle nežnom dlakom sa spoljnje strane, unutrašnja strana je slabije odlakana.


OČI su srednje veličine, dobro otvorene i razmaknute, smeštene prema spoljnjoj strani nosa i sjajne u skladu sa bojom krzna.
TELO je čvrsto, mišićavo, srednje veličine ali ne masivno. Prsa jaka, gledana iz profila zaobljena, leđa ravna od ramena do trtice.
NOGE su srednje dužine i nježne. Šape dobro razvijene i zaobljene.
REP je srednje dužine, na korenu jak, sužava se prema zaobljenom vrhu, obrastao dlakom.
KRZNO je kratko, plišasto, mekano i svileno. Gustoća krzna varira od tanke i mekane do guste naddlake, kovrđave, bez grube dlake. To je karakteristika te vrste. Priznate su sve boje, uzorci i kombinacije sa belim. Sude se raspoređene u grupe kao i ostale rex mačke.
GREŠKE: duga i špicasta glava, malene uši, manjak muskulature, kratak i goli rep, grubo i slabo kovrđavo krzno, delomično ogoljela mesta

izvor: mmance.on.neobee.net


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Devon Rex (DRX)

Cornish Rex (CRX)

Evropska (EUR) ( domaća mačka)


Tagovi: [ , , ]

Jedan komentar na “German Rex (GRX)”

  • jelena
    27 avgusta, 2011, 15:05

    joj ovim nekim mackama nema repa jadne one sta li ih je snaslo

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump