Aston Martin Lagonda Concept u Ženevi

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

Dr Ulrich Bez, prvi čovek Aston Martina, je još prošle godine potvrdio da ova kompanija namerava da oživi marku Lagonda. To se sada i desilo, tačnije na Salonu automobila u Ženevi predstavljena je prva studija, prosto nazvana Lagonda Concept.

Kako je rekao Dr Bez, vreme je da Aston Martin razmisli o svojoj dugoročnoj budućnosti. Tačnije, Aston Martin će i dalje biti prisutan na tržištu sportskih automobila (uskoro na tržište stižu novi V12 Vantage i One-77), dok bi Lagonda bila nešto drugo, brend koji će otvoriti nova tržišta i privući nove kupce.

Što se same Lagonde Concept tiče, konkretniji tehnički podaci u stvari i nisu poznati, sem da se radi o luksuznom četvorosedu sa V12 motorom i pogonom na sva četiri točka (točkovi su inače od 22 inča), koji nudi ekskluzivnost i visoke performanse.

U Aston Martinu još naglašavaju kako je Lagonda luksuzni automobil budućnosti, kombinacija novih formi i inovativnih tehnologija i materijala.

Mada je za sada ovo samo koncept, očekuje se da, u manje-više izmenjenom izdanju, uskoro ipak krene u serijsku proizvodnju (nezvanično se pominje 2012. godina). Dr Bez takođe nije saopštio koliko modela se planira za Lagondu, ni bilo kakav nagoveštaj cena, ali je još ranije najavio da će se za Lagondu koristiti jedinstveni dizajnerski rečnik, sa pojedinim elementima iz prošlosti, mada će marka biti veoma okrenuta budućnosti. Ukratko, Lagonda će nuditi ekskluzivne, luksuzne i veoma kvalitetne automobile za postojeća i nova tržišta, a meta su očigledno modeli Rolls-Roycea i Bentleya.

 izvor: auto.blog.co.yu


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Aston Martin One-77

Aston Martin One-77 : nove zvanične slike

Sajam automobila u Ženevi /slike/


Nema komentara na “Aston Martin Lagonda Concept u Ženevi”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump