Astronaut Edgar Micel:“Postoje vanzemaljci!“

Kategorija [ Komunikacije, ZANIMLJIVOSTI ]

Edgar Micel (Edgar Dean Mitchell), čovek koji je šetao Mesecom, u jednom intervjuju izjavio da veruje da vanzemlajci postoje i da se dokazi prikirivaju. Pomenuti intervju emitovan je na britanskom radiju Kerrang.

Mičel je rodjen 1930. godine u Teksasu. Ima šestoro dece, četiri ćerke i dva sina. Od 1975. je razveden. Godine 1952. diplomirao je na Karangijevom tehnoloskom institutu, sledeće godine priključio se Američkoj ratnoj mornarici gde je prošao obuku za pilota i služio na USS Bon Homme Richard and USS Ticonderoga. Završio je mornaričku vazduhoplovnu školu a kasnije doktorirao na univerzitetu MIT iz oblasti aeronautike i astronautike.

Ipak, ovog puta Mičel je privukao veću medijsku pažnju. Nije rekao ništa novo, ali njegove reči odjeknule su u javnosti.. Verovatno je rekao ljudima ono što žele da čuju. Rekao je kako veruje da vanzemaljci postoje, takođe kako veruje da se dogodio događaj Rozvel, da veruje da vlada prikriva podatke o posetama vanzemaljaca.

Najbitniji deo njegove biografije počinje 1966. godine kada je prekomandovan iz mornarice u NASA-u. Na novom poslu bio je pilot rezervne posade Apola 10, a kasnije leteo, kao pilot, Apolom 14. Zajedno sa Alanom Šepardom (takodje Apolo 14) drži rekord u najdužem boravku na površini Meseca – 9 sati i 17 minuta. Godine 1972. povukao se iz US mornarice i NASA-e i otišao u penziju. U svemiru je proveo 216 sati i 42 minuta.

Tokom svoje aktivne karijere, a naročito posle odlaska u penziju Mičel se bavio paranormalnim pojavama. Godinu dana nakon penzionisanja osnovao je institut IONS koji se bavi proučavanjem paranormalnih pojava, telepatskim sposobnostima, vezom duša-telo i ostalim temama alternativne medicine.

Ova priča o vanzemaljcima nije Mičelov prvi uspeh u šokiranju javnosti i privlačenju pažnje, uspevao je on to da uradi više puta u više različitih oblasti nauke. Sredinom 2004 godine Mičel je tvrdio da ja ga je jedan dečak iz Vankuvera, koji se predstavljao pseudonimom Adam Dreamhealer, telepatski izlečio od raka (The Big Bird, the Big Lie, God, and Science, J. Neimark, Skeptical Inquiry, Vol 30. Num. 2). Zanimljiva je činjenica da Mičelu pre toga nikada nije postavljena medicinska dijagnoza od koje je izlečen, nikada nije išao na biopsiju niti ikakva snimanja. Takođe, Mičel i dečak iz Vankuvera nisu imali nijedan materijalni dokaz koji bi potvrdio njihovu priču. Sve se zasnivalo na njihovim rečima.

Ovo nije jedini medicinski fenomen u kome je Edgar Mičel, taj čuveni čovek koji je šetao Mesecom, učestvovao. Nekoliko godina pre ovog izlečenja, 1997-1998, Mičelova fondacija pomogla je eksperiment lečenja obolelih od AIDS. U ovom eksperimentu 40 ljudi koji su bili u odmakloj fazi bolesti AIDS-a lečeno je različitim metodama bioenergije, terapije i molitvama. Lečenje je vršeno telepatski, oboleli nisu bili prisutni već su „lekari“ imali samo njihove slike. Da stvar bude zanimljivija tih 40 obolelih nije ni znalo da neko pokušava da ih izleči. Oni koji su izvodili experiment tvrde da su ove metode pomogle u lečenju, takođe sve se zasniva na njihovoj priči. Ni ovde nije bilo nikakvih materijanih dokaza.

Bilo je još mnogo sličnih događaja u Mičelovom životu, ali vratimo se u sadašnjost. Već godinama, od Apola 16, Mičel govori o NLO, vanzemaljcima i ostalim stvarima. Objavljuje knjige, pojavljuje se u medijima, ništa novo. Isto to desilo se i pre par dana, u pomenutom intervjuju – pričao je ono što je uvek i pričao. Uključenje telefonom na jednom britanskom radiju, zabavnog karaktera. Ništa specijalno.

Mičel (77) je rekao da su njegovi izvori iz NASA, koji su bili u kontaktu sa vanzemaljcima, opisali bića kao „male ljude, koji izgledaju čudno Zemljanima“. On je dodao da su oni veoma slični tradicionalnoj predstavi „malih zelenih“ – niski, sitne građe sa krupnim očima i krupnom glavom.
Mičel je istakao da je ljudska tehnologija daleko od vanzemaljske i da „mi ne bismo ni bili ovde“ da su „oni“ imali ikakve neprijateljske namere.
Voditelj popularne emisije „Kerrang!“ je mislio da se Mičel šali, ali se nakon nešto dužeg razgovora ispostavilo da je bivši astronaut bio potpuno ozbiljan.

Mičel je 1971. godine u svojom jedinom letu van Zemljine orbite ušao u istoriju čovečanstva u paru sa Alanom Šepardom, ubeleživši najdužu šetnju po Mesecu. Sledeće godine se penzionisao od kada se posvetio istraživanju paranormalnih fenomena. Mičel je i ranije pokazivao interesovanja za ezoteriju i parapsihološke fenomene, pa je i tokom misije „Apolo 14“ izveo ESP eksperiment sa svojim prijateljima na Zemlji.

Ovo nije prvi put da Mičel tvrdi da nismo sami u svemiru – 2004. godine je u izjavi za „St. Petersburg tajms“ rekao da vanzemaljci posećuju Zemlju već decenijama, ali da svetske vlade imaju dobro organizovanu kampanju i da dezinformacijama sakrivaju istinu.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Mi smo ustvari bili vanzemaljci?!

Vanzemaljci žive na Titanu?!

Susret s vanzemaljcima za 15 godina


Nema komentara na “Astronaut Edgar Micel:“Postoje vanzemaljci!“”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump