„Beovizija“!

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Ko će ove godine predstavljati Srbiju na „Evrosongu“ u Moskvi znaće se posle festivala „Beovizija 2009″, koji počinje večeras


Polufinalno veče festivala zabavne muzike „Beovizija 2009″ biće održano večeras u velikoj dvorani Centra „Sava“, a na njemu će se publici predstaviti 20 kompozicija.

Glasovima žirija i gledalaca (50:50 posto) biće izabrano 10 kompozicija koje će učestvovati u sutrašnjem finalu. U toku finalne večeri žiri i TV gledaoci će, po istom principu, odlučiti o pobedniku festivala, koji će nas ove godine predstavljati u maju na „Pesmi Evrovizije 2009″ u Moskvi.


Ove godine je uvedena i novčana nagrada za pobednike „Beovizije“, pa će tako izvođač ili grupa izvođača pobedničke kompozicije dobiti nagradu u iznosu od 2.000 evra, a autorski tim će ravnopravno rasporediti nagradu od 3.000 evra. Tradicionalno, biće dodeljene i godišnje nagrade najboljim muzičkim stvaraocima u prethodnoj godini, a u revijalnom delu festivala nastupiće Jelena Tomašević, Boaz (prošlogodišnji predstavnik Izraela na „Eurosongu“), Sirušo (prošlogodišnja predstavnica Jermenije), kao i gosti iz regiona. Pored Jovane Janković koja će voditi ovogodišnju „Beoviziju“, kao glumački voditeljski par pojaviće se Milena Vasić i Srđan Timarov, koji će izvesti performanse iz trenutno najgledanijih domaćih serija koje emituje RTS.


izvor: press


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Željko Joksimović:“Beovizija je bila fer!“ /intervju/

Pobednik Beovizije-„Kladio se na Oskara!“

Nina Petković: Čini mi se da sanjam!/video/


Tagovi: [ , ]

Nema komentara na “„Beovizija“!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump