Dača kaznjen sa 736 evra

Kategorija [ Sport, ZANIMLJIVOSTI ]

Poznati vaterpolista Danilo Ikodinović kažnjen je sa 70.000 dinara zbog izazivanja saobraćajne nesreće u pijanom stanju. Ikodinoviću izrečena i kazna zabrane upravljanja motociklom od osam meseci

Okrivljeni i oštećeni… Danilo Ikodinović i Pajica Dejanović

Vaterpolista Danilo Ikodinović kažnjen je sa 70.000 dinara ili 736 evra zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao u pijanom stanju! Presudom Opštinskog suda u Novom Sadu Dači je juče izrečena i zabrana upravljanja motociklom u trajanju od osam meseci, a moraće da plati i sudske troškove od 40.000 dinara.

Za krivično delo ugrožavanja saobraćaja predviđena je kazna zatvora do tri godine ili novčana kazna od najmanje 100.000 dinara, ali je Ikodinović dobio kaznu manju od minimalne! SudijaVesna Maričić rekla je da je sud kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir da Ikodinović ni u jednom trenutku nije negirao navode optužnice.

– Ikodinović je proglašen krivim zbog ugrožavanja javnog saobraćaja. On je potpuno svestan posledica koje su se dogodile i mogle da proisteknu iz teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u junu prošle godine – istakla je Maričićeva.

Dejanović traži 650.000 dinara

Sud je oštećenog Pajicu Dejanovića uputio na parnični postupak radi nadoknade štete. Ikodinovićev branilac Dragan Gojković ponovio je raniju tvrdnju da Dača nema para da Pajici Dejanoviću plati odštetu.

– Danilo će se odazvati na poziv suda. Ipak, treba navesti da je Danilo Ikodinović mnogo učinio za ovaj narod i da je ta nesreća značila kraj jedne blistave karijere – rekao je Gojković.

Dejanović je najavio da će u parničnom postupku tužiti Ikodinovića radi nadoknade štete na vozilu i pretrpljenog straha, u iznosu od 650.000 dinara.

Sud je Ikodinoviću zbog vožnje motocikla u pijanom stanju odredio i meru bezbednosti zabrane upravljanja vozilima A kategorije (motocikli) u periodu od osam meseci od pravosnažnosti presude. Ukoliko ne isplati 70.000 dinara u narednih 30 dana, Danilo će morati da odradi zatvorsku kaznu u trajanju od 70 dana.

Suđenje i izricanje presude poznatom vaterpolisti i reprezentativcu ličili su na farsu! Tužilac koji je podigao optužni predlog juče nije došao na suđenje. Iako je bilo najavljeno da će se zbog velikog interesovanja suđenje održati u velikoj sali novosadske Palate pravde, skraćeni proces održan je u sudnici od 35 kvadrata! Jedina publika pored sudskih pripravnika bili su novinari, dok snimateljima i fotoreporterima nije bio dozvoljen ulaz. Suđenje je trajalo 70 minuta, nakon čega je izrečena presuda.

– Najiskrenije se kajem i izvinjavam zbog nesreće. Voleo bih da mogu da se vratim nazad, ali ne mogu. Iskreno mi je žao, a ovo ne kažem zato što sam licemer. Ja sam najviše stradao, i Bogu hvala da je tako. Život mora ići dalje – rekao je Dača, koji juče došao na suđenje u pratnji svog advokata Dragana Gojkovića. Proslavljeni vaterpolista ponovio je da se ne seća saobraćajne nesreće koju je uzrokovao.

– Ako tužilac kaže da je bilo tako, onda je bilo tako. Prihvatam optužnicu kao takvu – rekao je Ikodinović. On nije iskoristio pravo na završnu reč i neće uložiti žalbu na ovu presudu.

Pajica Dejanović, u čiju se „zastavu koral“ Ikodinović zakucao motorom, nakon ulaska u sudnicu hteo je da sedne pored Dače na optuženičku klupu! Nakon što je kao oštećeni svedočio o toj saobraćajnoj nesreći, iako nije bio u obavezi, Pajica je ostao u sudnici.

– Moj klijent je bio zbunjen i zato je seo na pogrešno mesto. Strahovao je da će se krivica svaliti na njega zbog velike popularnosti vaterpoliste. To se nije desilo, čemu je i sam Ikodinović doprineo. Sa aspekta individualne prevencije i sam slučaj je bio dovoljan kao kazna za okrivljenog. Pitanje je da li je presuda adekvatna i sa aspekta generalne prevencije. Lično sam očekivao da okrivljeni dobije uslovnu osudu – rekao je Slobodan Beljanski, advokat Pajice Dejanovića.


fakti

n Saobraćajna nesreća dogodila se 28. juna 2008. kada je Ikodinović, vraćajući se iz Zrenjanina kod Novog Sada, motorom naleteo na „jugo“ koji se kretao u istom smeru

n Vozač „jugo korala“ Pajica Dejanović (26) iz Đurđeva počeo je da pretiče traktor s prikolicom kada ga je Ikodinović, u čijoj krvi je pronađeno 1,9 promila alkohola, brzinom od 137 kilometara na sat udario otpozadi

n Dejanović je lakše povređen, dok su se lekari nedeljama borili za Ikodinovićev život, a kasnije, kada se probudio iz kome, da mu spasu teško povređenu desnu ruku

Jedini svedok koji je saslušan je Željko Ukraden, čiji je automobil Dača pretekao trenutak pre nego što je pri brzini od 173 kilometra na čas udario u „zastavu koral“.

– Vozio sam oko 110 kilometara na sat i u retrovizoru sam video motociklistu, jasno sam video jaknu koju je nosio i kacigu. Kad me je pretekao, video sam i ranac na njegovim leđima, a onda je usledio strahovit sudar – rekao je Ukraden. Svedok je najpre ukazao prvu pomoć Pajici Dejanoviću i izvadio ga iz kola, a potom prišao Ikodinoviću. Na pitanje sudije gde je bio motor nakon nesreće, Ukraden je rekao da su delovi motocikla bili svuda po drumu, a da motocikla nije bilo.

– Prišao sam Ikodinoviću, i ostali vozači koji su našli tu okupili su se oko njega. Neko je hteo da mu skine kacigu, ali sam rekao da to ne rade, pošto je motociklista još davao znake života. Teško je disao – rekao je Ukraden

Izvor: press


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Dači zabranjeno da vozi!

Dača: Znam da ne mogu da mi povrate ruku!

Nataša i Dača demantovali da se razvode!


Jedan komentar na “Dača kaznjen sa 736 evra”

  • nikolija
    4 juna, 2009, 16:46

    nikoga drugog nije povredio.Strogo je osudjen.Bilo bi extra da on bude novi trener vk partizana Heart Heart Heart Heart Heart

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump