Infiniti Essence Concept

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]


Infiniti će posetiocima 79. Salona automobila u Ženevi, pored G37 Cabrioleta, prikazati i svoj novi, kako kažu, dramatičan koncept automobil Essence.

Njime Infiniti obeležava 20 godina istorije kreiranja automobila, a treba da predstavlja i inspiraciju za istraživanje budućnosti ovog brenda.


U skladu sa aktuelnim trendom, Essence je naravno hibrid, koji kombinuje twin-turbo verziju poznatog Infinitijevog 3,7 litarskog V6 benzinca (sa 440KS), litijum-jonske baterije i elektromotor (160KS i 500 Nm obrtnog momenta). Rezultat svega je potrošnja koja u kombinovanom ciklusu iznosi 8 litara na 100 km, dok je emisija CO2 190 grama po kilometru.

Ovaj dvosed je inače dugačak 4720 mm, širok 1960 mm, visok 1310 mm, međuosovinsko rastojanje je 2800 mm, dok su točkovi od 22 inča.

Pogon je na zadnjim točkovima, a menjač sedmostepeni automatik, isti onakav kakav se već nudi u modelu Infiniti FX.

Bez obzira na zanimljiv izgled (dugačka hauba, kratak rep, asimetrična kabina podeljena u dva dela), prema rečima glavnog dizajnera Shira Nakamure, Essence je samo koncept i nema šanse da će ući u serijsku proizvodnju.Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Hyundai Santa Fe Blue Hybrid i Hyundai i20 Blue

Subaru Concept na Salonu u Los Anđelesu

Wiesmann 20th Anniversary Edition verzije modela MF3, MF4 i MF5


Nema komentara na “Infiniti Essence Concept”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump