Naučite da se smirite

Život u užurbanim velikim gradovima često zna biti preterano stresan. Jednostavno teško je pronaći mesto na kojem se možemo odmoriti bez buke automobila ili telefona. Nerietko čeznemo za morem, selom i malim gradovima kako bismo osetili bar malo mira.

Ali prava je istina, da bez obzira gde se nalazili, mir jedino možemo pronaći u sebi, a zatim mu dopustiti da se nastani u našoj blizini.

Jedini izvor mira je smirenost. Mir osećamo kada smo psihički uravnoteženi, kada nismo anksiozni i živčani. Sve dok ne dovedemo svoju psihu u takvo stanje, bez obzira u kakvom okruženju se nalazili uvek će nam nešto smetati i odvlačiti nam pažnju.


Budete li čekali da se vaša okolina smiri, nikad nećete doživeti takvu situaciju. Uvek će se pojavljivati nešto što će vam narušavati koncentraciju i poticati nemir. Zbog toga je važno svesno staviti po strani brige i probleme, te svakodnevno odvojiti bar malo vremena za razvoj unutarnjeg mira.

Idealno bi bilo svaki dan u svoj planer upisati vreme za mirovanje. Te svaki dan bez preskakanja pridržavati se termina. Istina, treba dosta vremena kako biste naučili smiriti misli i osloboditi se od briga, ali u takvim trenutcima trebali biste se prisetiti, nakon malo vremena mira ponovo ću imati celi dan na raspolaganju za rešavanje tekućih problema. Trebaće vam dosta vežbe, ali svatko od nas ima moć prestati biti teskoban i zabrinut samo ako to odluči.Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Naučite da se smirite

Kako da vaše dete zavoli školu? Naučite ga!

Severina: „Naučiću sina da ceni žene!“


Nema komentara na “Naučite da se smirite”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump