Saveti profesionalnog šminkera

Šminka je fenomenalno oružje svake žene. Ona može da vam izmeni izgled za nekoliko minuta, nabolje ili nagore, ali, što je najvažnije, skida se lako…

Kristijan Ribo, profesionalni šminker kuće Živanši, nedavno je u Beogradu predstavio najnoviju kolekciju i trendove šminkanja. Iako veruje da nema pravila i da način šminkanja treba prilagoditi osobi, njenim proporcijama lica, poslu kojim se bavi, ipak postoje neke osnove kojih se treba pridržavati.
Često smo u dilemi koji brend izabrati i da li da se držimo samo jednog proizvođača. Evo šta kaže Kristijan – Tu nema pravila, možda je neki brend dobar za vas, a za nekog drugog nije. Žene vole da eksperimentišu i da menjaju sve dok ne nađu šta im odgovara i prija njihovoj koži. Naš brend je namenjen ženama koje su umetnički tipovi, moderne i pomalo ekscentrične. Naše mušterije imaju više od 50 godina i one žele da izgledaju mlađe, tako da veoma vodimo računa o teksturi same šminke.

Iako majstori ne odaju rado tajne, evo odgovora na osnovna pitanja.

Šta je trend u šminkanju? Smoki ajz su neprolazan trend. Može se koristiti i preko dana i za večernje izlaske. Razlika je samo u intenzitetu boje koju nanosimo na oči. Ujutru za posao stavite tanak sloj, popodne, za neki koktel, dodate još malo senke, a za večernji provod sve malo ekstravagantnije.
Da li se razlikuje šminka za plavuše i crnke? Ne zavisi šminka od boje kose ili očiju, nego od proporcije očiju. Kada neko ima male oči, prostor je limitiran, kada neko ima skladne proporcije, tu možete staviti šta hoćete i sve će lepo izgledati.
Da li se šminkati četkicama ili prstima? Naravno, postoji nešto što se ne može naneti bez četkice, ali uglavnom savetujem da se šminka nanosi prstima jer ćete tako lakše manipulisati nanosom količine boje.

Puder
Ne treba ga stavljati oko očiju i nikako preterivati sa nanošenjem jer ćete tako izgledati starije.
Korektor
I najefektnija šminka neće izgledati dobro ako vaše lice odaje umor. Preporučujem korektor oko celog područja oka. On ostaje ceo dan, reflektuje svetlost i donosi svežinu licu.
Rumenilo
Ako želite da izgledate dobro, izbegavajte braon rumenilo. Preporučujem roze boju za zimu jer ćete s braon rumenilom izgledati umorno. Rumenilo treba mešati s puderom.
Maskara
Koristite maskaru koja uvija trepavice i nanosite je samo na gornje trepavice, a na donje ili sasvim nežno ili ne stavljati kako vam oko ne bi izgledalo kao pauk.
Karmin
Na usne karmin ili sjaj da bi vam usne delovale svežije.

Veoma je važno skidati šminku pre spavanja, jer se na njoj skupljaju razni zagađivači i štetne materije iz vazduha.

Crveni karmin
Važno je da ne izgledate jeftino i vulgarno. Ima žena kojima sjajno stoji ova boja, ali, po meni, crveni karmin je za operu, žurku, crnu haljinu i dijamante.

izvor: svevesti.com


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Saveti za puniji izgled usana!

Saveti za blistavu kožu

Saveti za ravan stomak


2 komentara na “Saveti profesionalnog šminkera”

  • Anonimni
    24 jula, 2009, 22:50

    Clap Kissing Shock

  • Ako zelite profesionalnu sminku, posetite moj sajt i vidite zasto mi je svoje poverenje pruzila kompanija Miss Yu.

    Veoma pristupacne cene Wink

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump