Šminkanje očiju

Obrve i oči


Obrve

Obrve popravite odnosno istaknite s olovkom za obrve ili odgovarajućom četkicom i senkom, a pri tom uvek pratite prirodnu liniju svojih obrva. Nijansa treba da je potpuno ista kao boja vaših obrva. Nikad nemojte iscrtavati obrve tako što ćete povući jednu crtu, nego pravite sitne crtice u pravcu rasta dlačica obrva. Nanosite ih lagano tako da se linije ne vide, ali ukoliko ostanu, ublažite ih pomoću četkice koja se obično nalazi s druge strane olovke, a možete je kupiti i odvojeno.

Senčenje i obrubljivanje očiju

Varijanata za senčenje i obrubljivanje očiju ima maltene bezbroj. Ako odlučite da pored obrubljivanja oči i osenčite, po pravilu treba da svetliju senku nanesete na ceo kapak kao podlogu, a onda nanesite tamniju prema spoljašnjem delu (tako se oko optički izduži i dobija se „bademast“ oblik), na gornju stranu nabora na kapku i po ivici oka. A suštinsko pravilo je da svetlo i svetlucavo ističe, tamno i mat prikriva, pa stoga izbegavajtve veoma svetle i svetlucajuće senke ukoliko vam je koža na kapcima naborana i viseća. Kod nanosa senki uvek pazite da dobro ublažite prelaze kako vam oči ne bi izgledale kao duga.To da li ćete prvo naneti senku ili kreon, je u potpunosti vaša odluka, ali ako prvo nanosite kreon, onda će to izgledati manje intenzivno, jer će senka linije prekriti i ublažiti. A ako ga naneste na kraju, tada će on biti najprimetniji.
Više o šminkanju očiju ćemo obraditi u posebnom članku, jer različite veličine i položaj očiju i kapaka zahtevaju i različite načine šminkanja, koji su suviše opširini da bismo mogli da ih prikažemo u ovom delu.


Nanos maskare

Maskaru uvek nanosite na kraju, kad ste već nanele kreon i senku. Svetlokose, smeđokose i crvenokose treba da koriste braon i sive nijanse (za specijalne i večernje prilike možete upotrebiti i crnu, ali nemojte da preterate u nanosu), a na tamnokosim će prirodno izgledati i crna maskara. Ako vaše oči i trepavice nisu izrazite, preporučljivo je da ih istaknete tako što ćete ih obrubiti olovkom, tečnim ajlajnerom ili uz pomoć četkice i senke. Nanos iznad gornjih trepavica ujedno stvara utisak gušćih trepavica.

Ukoliko imate ravne trepavice, upotrebite spravicu za uvijanje trepavica, a pri tom trepavice uvek uvijajte iz tri zahvata: jedan zahvat uz koren trepavica, drugi na sredini trepavica i treći na krajevima kako bi luk bio lep i zaobljen, a ne pod oštrim uglom. Da bi se trepavice brže uvile, pre upotrebe možete spravicu blago zagrejeti uz pomoć fena, ali pazite da ne bude prevruća jer se možete opeći. Da biste dobile ravnomeran i izrazit izgled, pazite da s nanosom maskare počente kod korena trepavica, a ne negde od sredine, jer kod takvog nanošenja trepavice nisu istaknute u dovoljnoj meri, a sem toga to izgleda i nemarno.

Izvor: beauty-mania.rs


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 10 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Oči-moderno šminkanje

Izbegnite greške u šminkanju očiju

Kako našminkati oči i izgledati fantastično


Tagovi: [ , , , , ]

10 komentara na “Šminkanje očiju”

 • Anonimni
  8 maja, 2009, 6:10

  Razz

 • bobo
  8 maja, 2009, 6:11

  sve je to zbog sira

 • Helena
  9 januara, 2010, 21:51

  Razz

 • Anonimni
  13 februara, 2010, 20:48

  Yes

 • Anonimni
  3 juna, 2011, 19:34

  Clapdobri st Hug Right e

 • Anonimni
  29 septembra, 2011, 21:11

  ODLICNE STE

 • Anaaaa
  11 aprila, 2012, 21:30

  Confused Victory super je ovo

 • Anaaaa
  11 aprila, 2012, 21:31

  Hvala, ovo su super saveti za sminkanje! Probacu da ih koristim Big Smile

 • tokic
  4 maja, 2012, 21:16

  super Heart

 • nona2
  31 maja, 2012, 22:10

  probacu ,hvala Starving

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump