Svađa ponekad poboljšava vezu

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o ljubavi ]

Bezazlene povremene svađe su veoma korisne za vezu, tvrde američki psiholozi. Razlog je jednostavan iako se svađe uvek ne završavaju kompromisom, one su odličan pokazatelj vaših razlika. Nakon što uvidite te razlike, zajedno ćete pronalazeći način da krenete dalje.

Zadržite poštovanje
Ipak uvek imajte na umu da možete da izrazite vaše neslaganje s čim god želite, ali najbitnije je, upozoravaju stručnjaci, da uvek pokažete poštovanje. S druge strane neprestano svađanje, nije dobro, baš kao ni izbegavanje sukoba ističu oni.

Svađa je neizbežna
Psiholozi kažu da je neslaganje oko nekih stvari neizbežno. Istina, svađe jesu gadne, ali nakon njih komunikacija teče mnogo lakše. S duge strane, ako skupljate bes u sebi, on će pre ili kasnije izaći na površinu, a to može da sruši sve što ste gradili ako ne razgovarate.

Slažite slobodno ponekad
Sitne laži su ponekad neophodne i dobre ako istinom ne želite da povredite partnera. To se posebno odnosi na situacije koje vama nisu bitne, ali njemu jesu. Na primer, smatrate da je kolega s posla privlačan. To zadržite za sebe. Isto se odnosi i na ručak njegove mame. Naravno da ćete se složiti da je ručak bio odličan, čak iako nije bio, a u kući će „vladati mir“. U protivnom bi zbog bezazlenog ručka moglo do dođe do dublje netrpeljivosti. Ipak stručnjaci upozoravaju da će prećutkivanje ozbiljnijih stvari kad-tad izaći na videlo. Znači u obzir dolaze samo male bele laži.

Svađu prekinite odlaskom
Nakon što se situacija toliko zahukta da oboje neprestano ponavljate jednu te istu stvar kako bi dokazali suprotnoj strani da ste u pravu, pokupite se i izađite. Stručnjaci kažu da je u tom trenutku vaša emocionalna strana mozga preaktivna i nadjačava onu logičnu. Zato tada više nismo sposobni da se svađamo produktivno, pa počinjemo da izvlačimo stare, već zaboravljene razmirice. Tada je najbolje otići i malo se „ohladiti“.

Budite sebični
Kompromis nije uvek zlatna sredina u kojoj obe strane nešto daju i uzimaju. On je katkad stopostotno davanje u zamenu za stopostotno uzimanje u drugoj situaciji. Zato nemojte da se brinete što ste ponekad sebični jer zapravo ne znate u kojoj meri partner poštuje kompromise. Za ono što vas zaista čini srećnim treba se boriti.Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Farma 3: Prva svađa!

Najbolji partner povećava samopouzdanje ŽENE

Tanja Savić stavila svoju vezu na pauzu


Tagovi: [ , , ]

Jedan komentar na “Svađa ponekad poboljšava vezu”

  • Ana
    19 decembra, 2009, 17:28

    Ja tebe Deki volim bre!!!
    Heart

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump