Talasi u kosi

Ovog proleća i leta nose se punđe, a nezaobilazne su i lokne i pletenice

Frizure čistih linija i kosa sklonjena sa lica hit su ove sezone, a obavezni su igranje sa teksturom kose i njeno oblikovanje. Stilisti su podelili aktuelne trendove na nekoliko stilova. Tako će se ovog proleća i leta nositi punđe, a nezaobilazni su i lokne, talasi i pletenice.

Romantični rok šik

Frizure koje pripadaju ovom stilu deluju razbarušeno i pomalo neuredno, i uglavnom predstavlja prenaglašenu kombinaciju prethodnih stilova. U ovaj stil se uklapa i razbarušeni paž, kao i kratka kosa poput one koju nosi manekenka Agines Dejn. Jedan od predloga je da kosu podignete na vrh glave u pank stilu i maksimalno je natapirate i učvrstite lakom. Za romantični rok izgled dovoljan je i konjski rep sa nehajno izvučenim pramenovima.


Detalji

Ukoliko želite da upotpunite frizuru, izaberite neke od atraktivnih upadljivih detalja za kosu koji su ove sezone takođe moderni. To mogu da budu šnale koje izgledaju poput paukove mreže sa cirkonima, ljupki rajfovi ili klasične ukosnice. Nezaobilazne su velike trake upadljivog dezena, kao i napadne mašne. Uz detalje koji podsećaju na paunov rep možete ponosno da se šepurite, kao i ukoliko izaberete šnale u vintaž stilu.


Punđe

Punđe, koje su osamdesetih bile sinonim za ličnosti kao što su Bridžet Nilsen i Izabela Roselini, doživele su veliki povratak. Danas ovakve frizure nose Alis Delal i Keli Ozborn. Glavne odlike ovih frizura su preterano podignuti prednji deo. Punđe mogu da budu na vrhu glave, sa strane ili nisko na potiljku. Podjednako su atraktivne stroge varijante, gde je svaka dlaka pod kontrolom, kao i one gde pramenovi nestašno vire.


Lokne

Duga, bujna kosa i naravno lokne još jedan su od trendova ove sezone. Lakši način da dobijete neku od ovih frizura je tako što ćete napraviti razdeljak, a kosu zatim osušiti fenom koji ima veliki otvor za vazduh ili difuzer, kako biste dobili veći volumen i prirodne talase. Definisane lokne imaćete ukoliko koristite veliku četku za feniranje ili viklere koje možete da navijete vodoravno ili uspravno i na taj način dobijete različite stilove frizure.

Pletenice

Klasične pletenice mogu da bude veoma zanimljive. Tako, na primer, od kose koja pada iz konjskog repa možete da napravite nekoliko pletenica koje ćete potom uviti u punđu. Veoma romantičnu frizuru dobićete ako sa strane ispletete labavu riblju kost. Simpatičan izgled daće vam i riblja kost dužine od temena do potiljka. Moderan izgled možete da imate i kombinovanjem talasastih uvojaka i nekoliko tankih pletenica na prednjem delu kose.

Izvor: pressPodeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Proleće u kosi

Frizure za ovo leto 2009 god.

Rijana pokazala svoje plave pramenove na kosi!


Tagovi: [ , , , , ]

2 komentara na “Talasi u kosi”

  • Anonimni
    4 maja, 2009, 16:09

    Heart

  • mia
    28 avgusta, 2010, 11:36

    imam mnoooooooogo talasa u kosi Hug Right

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump