U aprilu startuje program zamene starog za novi automobil

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

U kragujevačkoj Zastavi, u zajedničkoj fabrici italijanskog Fijata i Vlade Srbije, iduće nedelje počinje proizvodnja „punta“, a isporuke će početi u aprilu, kad će startovati i program zamene starog za novi automobil, najavio je ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić.

On je na konferenciji za novinare rekao da će u ponedeljak, 16. marta, u Beograd doputovati potpredsednik Fijata Alfredo Altavila koji će sa predstavnicima Vlade Srbije razgovarati o investicijama u proširenje kapaciteta za proizvodnju „punta“ i za pripremu proizvodnje nove marke vozila.

Dinkić je istakao da je u protekle dve nedelje najviše potrošačkih kredita koje subvencioniše država uzeto za kupovinu „punta. Za te namene su odobreni krediti u vrednosti od 3,5 miliona evra, a za ostale kredite za kupovinu domaće robe odobreno je oko 500.000 evra.

„Rezervisano je 17.889 „punta“, od čega je 14.139 rezervacija za zamenu starog za novi automobil“, naveo je Dinkić.

Za subvencionisane kredite za likvidnost preduzeća podneti su zahtevi u vrednosti od 200 miliona evra, a isplaćeno je 20 miliona evra. Od 28 banaka koje su potpisale ugovor sa Vladom o učešću u programu subvencionisanih kredita, do sada je šest počelo da ih isplaćuje.

„Ako bi se nastavilo istim temom do kraja maja bi se iskoristila sva sredstva iz budžeta koja su opredeljena za subvencionisanje kredita privredi za likvidnost“, rekao je Dinkić i dodao ća Ministarstvo ekonomije predložiti da se obezbede dodatna sredstva za te namene.

 izvor: auto.blog.co.yu 

 Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


„Ford fusion“ automobil za 2010. godinu!

Objavljen ugovor sa Fiatom

Betmen 3: Snimanje u aprilu


Tagovi: [ , , , ]

Nema komentara na “U aprilu startuje program zamene starog za novi automobil”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump