Bijonse – Žena koja živi svoje fantazije

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Nakon što je prodala 100 miliona ploča s „Destiny’s Child“ i još četrdesetak kao solo umetnica Bijonse je izgradila karijeru koja nastavlja da prkosi i najcrnjim prognozama o kolapsu muzičke industrije.

Ona je postala univerzalni seks simbol poput Hali Beri, crna devojka čijoj lepoti se dive i bele žene. Ali van scene ova umetnica pažljivo vodi računa da sačuva distancu između poznate osobe i onoga što je bila pre svog uspeha. „Ne želim da postanem zavisna od slave“, kaže. „Da jednom, kada više ne budem poznata i kad ne budem znala šta da radim, ne bih pala u depresiju i izgubiča zdrav razum.“

Bijonse je za slavu trenirala još od 10. godine, kada ju je otac (i menadžer) terao da svako jutro istrči milju, i to pevajući iz sveg glasa kako bi izgradila kondiciju za pevanje i igranje u isto vreme.

Profesionalnu karijeru započela je već u 16, kada je objavljen album „Destiny’s Child“, grupe u kojoj je Bijonse imala vodeću ulogu. Bilo je to 1998, godinu dana pre nego što je njena vršnjakinja Britni Spirs postala tin-pop supernova. Od tada Bijonse nije stala. „Bila sam neumorna, nisam umela da kažem ne i nisam znala šta znači slobodan dan. Vremenom sam potpuno izgubila kontakt sa sobom. Tada sam odlučila da moram više da pazim na sebe“, kaže ona danas.

Tokom svoje karijere Bijonse je osvojila deset nagrada „Gremi“, od toga sedam kao solo pevačica. Godine 2001, kada se otisnula u samostalne vode, primila je nagradu Američkog udruženja pop kompozitora za tekstopisca godine, čime je postala prva Afroamerikanka i druga žena uopšte koja je postala laureat.

Osim što se bavi pevanjem i komponovanjem, Bijonse je glumica, plesačica, model, muzički producent i modni dizajner, i sve to sa samo 28 godina. Ona je zaštitno lice pepsi kole i loreal kozmetike.

„Uživam da nosim različite modne krojeve i visoke potpetice. Volim fotografisanja i snimanja. Kroz muziku i film mogu da oživim svoje fantazije, ali kada sam kod kuće, potpuno je drugačije. U svom domu sam jednostavna devojka“, kaže Bijonse. Na izvestan način Bijonsina privlačnost leži više u tome što stoji čvrsto na zemlji nego u razoružavajućem seksepilu, čak i u prirodi. Njen smisao za realnost dozvoljava joj da razume svoje fanove i obratno.

Bijonsina majka Tina imala je frizerski salon i mala Bijonsi je prvi džeparac zarađivala tako što je čistila kosu i nastupala za mušterije. „Prisluškivala sam razgovore tih žena i zato danas imam sluha za svakodnevne ženske brige, čak i ako to nije nešto kroz šta sam sama prošla“, kaže Bijonse.

„Svaka žena bi došla s nekim svojim problemom i moja mama bi im dala novu frizuru i savet, a one bi otišle sa osećajem samouverenosti i nekakvog glamura, potpuno rasterećene. To je ono što sada i sama pokušavam da uradim svojom muzikom.“

izvor: svevesti


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Prava Bijonse!

Tina Nouls: Nije Bijonse trudna, već ja

JK: Koja žena u meni može da vidi prijateljicu?


Tagovi: [ , , , , ]

Nema komentara na “Bijonse – Žena koja živi svoje fantazije”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump