Blokada Legijinih računa u Grčkoj i Švajcarskoj

Kategorija [ Jet-Set, ZANIMLJIVOSTI ]

Bogatstvo Milorada Ulemeka Legije danas će se konačno, potpisivanjem prvog sudskog naloga za privremeno oduzimanje imovine stečene kriminalom, naći pod blokadom, saznaje „Blic“. Zabrana raspolaganja biće stavljena na Ulemekovu vilu na Ceraku, stan u Atini, kao i dva računa u bankama u Švajcarskoj i Grčkoj.

– Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom stupio je na snagu 1. marta, a danas će biti potpisan prvi sudski nalog za oduzimanje. Spektakularnog oduzimanja Ulemekove imovine neće biti odmah. Prvi korak je mera blokade, odnosno zabrane raspolaganja, što znači da kuća i stan koji se vode na njegovo ime sada ne mogu da se otuđe, kao i da sa otkrivenih računa ne može da se podiže ili prebacuje novac – kaže za „Blic“ izvor blizak Specijalnom tužilaštvu, po čijem predlogu će biti potpisan prvi nalog.

Specijalna policijska jedinica za finansijsku istragu MUP Srbije, koja od primene zakona pokušava da uđe u trag Ulemekovim novčanim transakcijama, za sada nije otkrila enormno bogatstvo koje se očekivalo od nekadašnjeg predvodnika zemunskog klana, godinama neprikosnovenog u trgovini drogom i otmicama, teškim milione evra. Ulemek je, prema sudskoj presudi, samo na tri otmice profitirao šest miliona evra, dok zarada u narko-biznisu nikada nije precizno utvrđena, jer mu za ovo krivično delo nikada nije ni suđeno.
– I u otmicama i u švercu droge profit je bio isključivo u gotovini. Zarada je sigurno bila milionska jer je zemunski klan bio najjači na Balkanu, a Ulemek je uzimao polovinu zarade jer je JSO obezbeđivao transport svakog konvoja. Tom novcu se, međutim, nije ušlo u trag, jer je verovatno sačuvan u gotovini. Na Legiju se vode vila na Ceraku od sto pedest kvadrata i stan od stotinak kvadrata u Atini, dok se nađeni računi vode na njegovu suprugu Aleksandru Ivanović. Koliko je novca na njima, bankarska je tajna, ali se radi o iznosu koji je znatno manji od onog koji javnost očekuje – kaže naš izvor.
Stan u Atini, kako objašnjava naš izvor, bitan je za dalje utvrđivanje Ulemekovog bogatstva, jer bi otkrivanjem načina na koji je plaćen moglo da se utvrdi poreklo datog novca i eventualno otkriju novi tajni računi.
– Računi u inostranstvu blokiraju se preko Finansijsko-obaveštajne službe Srbije, koja ima i ključnu ulogu u otkrivanju daljeg toka novca, preko zaštićene mreže podataka – objašnjava naš izvor. On navodi i da se svakoj novčanoj transakciji može ući u trag, ali da očekuje da će najviše posla policija imati u zemlji kako bi otkrila Ulemekovu gotovinu – kaže naš izvor.
On navodi da su se svi kriminalci u to vreme vodili parolom „keš je zakon“, i da je to verovatno slučaj i sa Ulemekom.


U Legijinoj kući za sada će moći da žive njegova supruga i deca,
ali neće moći da je prodaju

U beogradskom naselju Cerak, u čiju se vilu u Ulici Ilije Stojadinovića 87 Ulemek sa porodicom uselio 1998. godine, juče je bilo mirno. Vila, kao i ostalo bogatstvo, biće na meti sudskih izvršitelja tek kada se donese mera trajnog oduzimanja. Za sada, u njoj će i dalje moći da žive Ulemekova supruga i deca, ali neće moći da je prodaju.
Ispred vile na Ceraku reporteri „Blica“ juče su proveli nekoliko sati. Nekoliko automobila i džipova povremeno se zaustavljalo ispred kapije pored koje je dežurao radnik obezbeđenja. Aleksandra Ivanović i deca nisu se pojavljivali.
– Ulemekovu decu i suprugu vrlo retko viđamo. I kada izlaze iz kuće, uvek idu kolima, a tu je i njihovo obezbeđenje – kaže jedna komšinica.

Aleksandra bila blagajnik
Aleksandra Ivanović mogla bi da bude glavni trag u otkrivanju Ulemekovog skrivenog bogatstva. Kako je svojevremeno svedočio svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi, u njenim rukama završio je i Legijin deo od otmice Suada Musića.
– Pošto smo uzeli pare i pustili Musića, sutradan smo Dušan Spasojević, Mile Luković Kum i ja otišli u Legijinu kuću. Tamo smo odvojili 175.00 evra i dali ih Legiji. On je rekao: „Sada ću da pozovem šefa“. Došla je njegova supruga i uzela novac sa stola – svedočio je Milenković u februaru 2007. godine na suđenju zemunskom klanu.

izvor: blicPodeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Željko Joksimović i Jovana Janković u Grčkoj!

Lepa Brena uživala u Grčkoj

Jelena Karleuša uz Tošića kao poklon Grčkoj!


Tagovi: [ , , , ]

Nema komentara na “Blokada Legijinih računa u Grčkoj i Švajcarskoj”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump