Brena:Najjaca sam!

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Brena: Vratila sam se u inat svima koji su pričali da sam skroz propala i da pevam najvulgarnije tekstove ikada napisane!

Najveća zvezda nekadašnje Jugoslavije Lepa Brena furiozno je započela veliku balkanska turneju pod nazivom novog albuma „Uđi slobodno“. Posle slovenačkog, slede koncerti u Zagrebu, Banjaluci, Mostaru, Sarajevu, Beogradu, za koje pevačica kaže da će biti nešto najprofesionalnije što je radila do sada.

Aleksandar Milić Mili kaže da je sa Brenom nadmašio sve što je do sada uradio u karijeri.

– Postigao sam brojne uspehe i napravio revolucionarne stvari sa Cecom, ali ovo sa Brenom je nadmašilo sve. Ovo je ipak moj najveći uspeh – otkriva Mili.

– Glavni producent turneje Aleksandar Milić Mili angažovao je 40 vrhunskih muzičara, koji će mojim starim pesmama dati sasvim nov zvuk. Elektronska muzika i muzika sa živim instrumentima, gudačima i ostalim su sasvim različite stvari. U glavi mi je ostao „Mesam“ iz ‘87. godine, koji je bio posvećen Korneliju Bati Kovaču, i gde je bio živi simfonijski orkestar, i moram da kažem da je to bio nezaboravan osećaj. Danas, toliko godina kasnije, pevam sa velikim orkestrom pred svima za koje me vežu uspomene posle groznog vremena, spletkarenja, loše politike, raspada Jugoslavije i jezivih ratova – kaže Brena za Press.

Ona ističe da je posebno raduje što će u novim aranžmanima izvesti svoje stare hitove, poput „Mile voli disko“, „Sitnije, Cile, sitnije“, „Bato, bato“, „Hajde da se volimo“i „Luda za tobom“.

– Moje stare pesme će na ovaj način dobiti na energiji i kvalitetu, što nalažu trendovi koji dolaze. Muzika je kao testo i može se oblikovati prema sopstvenom osećaju. Pesme u novim aranžmanima su isto kao kad vam majka sašije haljinu koju prekroje Kavali, Dolče i Gabana, Prada ili neki drugi svetski priznati kreator. Veliki Pavaroti je pravu slavu i simpatije mladih stekao tek kada je u svoju muziku uključio pop i rok.

Moj zadatak je da zabavim publiku i kao umetniku dozvoljeno mi je da budem drska, bezobrazna i provokativna … Brena
Brena se za Press priseća kako je osporavana u danima najveće slave.

– Kada sam ‘85. otpevala „Mače moje“ i prodala 500.000 nosača zvuka, rekli su da sam skroz propala i da pevam najvulgarnije tekstove ikada. Tada, sa 25 godina, to sam veoma teško podnosila, dok mi je danas smešno da su lascivni tekstovi problem u društvu gde su žene još uvek niža i diskriminisana vrsta. Rađale su se hiljade i hiljade vanbračne dece, žene su silovane, nemoral je vladao na sve strane, a nekome su smetale moje pesme. Bila sam svesna da pevam neke lascivne tekstove, bez velikih umetničkih pretenzija, ali moj zadatak nije da edukujem narod, jer se to radi u školama i kod kuće. Moj zadatak je da zabavim publiku, tako da je meni kao umetniku dozvoljeno da budem drska, vesela, bezobrazna, provokativna i sve što poželim – zaključuje Brena.

izvor: press


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Lepa Brena: Koncert u Bg, kao kruna turneje 2010 god.!

Lepa Brena: Ne osećam se ugroženo!

Lepa Brena: Novi CD, pa Marakana!


Nema komentara na “Brena:Najjaca sam!”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump