Ispred Cecine kuće pronađen exploziv!

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Policija je tokom vikenda na placu u Sokobanjskoj ulici na Dedinju, preko puta vile poznate folk pevačice Svetlane Ražnatovića, pronašla 15 kilograma eksploziva – trotil, saznaje „Alo!“. Da je neko kojim slučajem aktivirao eksploziv, bili bi oštećeni svi objekti u krugu od 30 metara, između ostalih i kuća u kojoj spava Ražnatovićeva sa dvoje dece.

Uskršnja drama u elitnom beogradskom naselju počela je kada su na placu tik uz parking za automobile, koji se nalazi preko puta „Marakane“ i Cecine kuće, na uglu ulica Ljutice Bogdana i Sokobanjske, i u komšiluku brojnim diplomatama, za vikend počeli građevinski radovi. Radnici su prilikom iskopavanja pronašli dva parčeta trotila u obliku flaše, što je novom vlasniku placa bilo sumnjivo, tako da se odlučio da pozove policiju.
– Ubrzo smo na placu otkrili celih 15 kilograma livenog trotila u obliku kamene kocke, u kalupu. Eksploziv je počeo da se kristališe i samim tim da postaje nestabilan, što govori da je tu stajao već duže vreme – kažu u policiji.
Policijska istraga bi trebalo da rasvetli mnoštvo nejasnoća, počev od toga koliko je vremena eksploziv bio na placu u Sokobanjskoj, da li je neko na ovaj način hteo da se otarasi „pošiljke“, da li je bio neka vrsta opomene novom vlasniku, ili prvom komšiji – Svetlani – Ceci Ražnatović.
Do novog vlasnika placa na elitnoj lokaciji juče nije bilo moguće doći, a u javnosti se ranije spekulisalo da je zemljište pripadalo pokojnom Željku Ražnatoviću Arkanu, suprugu Cece Ražnatović.
– Arkan je davno kupio deo placa, koliko se sećam, od starog vlasnika i tu je ubrzo nikao parking za automobile. Međutim, tokom devedesetih godina, sporili su se upravo oko ovog dela na kojem je nađen eksploziv. Kako su to kasnije rešili, nikom od nas nije poznato. Stari vlasnik je potom umro, pojavio se naslednik i ne znam da li je i on prodavao zemlju nekome. Tu parcelu u kraju svi znamo kao bivši Arkanov plac – kaže jedan od retkih komšija raspoloženih za razgovor, a koji iz bezbednosti nisu smeli da se predstave.
Ono što je sigurno je da bi vila Arkanove udovice, čiji su prozori na svega desetak metara od „zapaljivog placa“, u eventualnoj eksploziji među prvima stradala.

Može da se sruši Beograđanka
Specijalista pirotehnologije dr Milovan Azdejković kaže da je trotil stabilno hemijsko jedinjenje koje ne može da se aktivira samo od sebe.
– To što kažete da je počeo da kristališe nema nikakve veze. Trotil je uvek u čvrstom stanju, a topi se na 80 stepeni. Na njega ne utiču atmosferske promene i vremenski uslovi i može da eksplodira samo ako neko hoće da ga aktivira. On ima veliku razornu moć, ali samo u rukama stručnjaka. Ja tvrdim da bih mogao njime da srušim Beograđanku, a neko ko nije stručan ne bi mogao ni običnu kuću – kaže Azdejković, pukovnik u penziji sa višegodišnjim iskustvom iz Vojno-tehničkog instituta.

Razorna moć trotila
Eksploziv trotil se koristi u vojsci i nalazi se pod zaštitom države. U pogrešnim rukama se može naći ili krađom iz vojnog magacina ili se donosi sa Kosova. Aktivira se na dva načina preko komandi: ili kontakt ključa, ili daljinskim upaljačem. Bez inicijalnih sredstava jedino može da gori kao parafin.
Šta se sve moglo desiti da eksploziv nije otkriven na vreme, govore i procene stručnjaka da je profesionalcima dovoljan samo kilogram trotila da totalno raznesu automobil i ostave rupu u asfaltu ili svega 300 grama da preseku prugu, odnosno šinu, jer je reč o eksplozivu koji raznosi i čelične elemente i kamenje.

Pevačica bez komentara
Svetlana Ceca Ražnatović odbila je da prokomentariše za „Alo!“ pojavu eksploziva nedaleko od njene kuće, izjavio je za naš list portparol pevačice

izvor: alo


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 13 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Karleuša izašla iz kuće Velikog brata

Sekina kuća od pola miliona evra

„Turbulentno“ uz Cecine velike grudi!


Tagovi: [ , , , ]

13 komentara na “Ispred Cecine kuće pronađen exploziv!”

 • S DE
  22 aprila, 2009, 19:57

  Ceco kraljice!! Dance

 • Anonimni
  4 maja, 2009, 1:18

  Cry Cry Cry to je ruzno

 • azemina sadovic
  4 maja, 2009, 1:19

  Cry to je jako ruzno sto joj se desava onaje kraljica

 • Anonimno
  4 maja, 2009, 11:30

  Sta joj se desava ? Ako mislis na exploziv TNT – nista, vise smo se mi uznemirili, nego ona sama … bar ukoliko prica istinu u medijima u vezi TNT CECA Heart

 • weronika
  8 maja, 2009, 17:29

  imas slatkog sina.wolim te

 • Anonimno
  9 maja, 2009, 11:04

  Da, VELJKO JE PRESLADAK Kissing a ima na koga i da bude Wink

 • Anonimni
  28 juna, 2009, 23:57

  Cry Cry Cry Cry Cry BUDI JAKA POKAZI ZUBE

 • Anonimni
  28 juna, 2009, 23:59

  CECO UZ TEBE SAM Kissing

 • Anonimni
  2 avgusta, 2009, 22:38

  Yes Yes Yes

 • Anonimni
  10 avgusta, 2009, 18:57

  CECO CARICE Hug Right Hug Right

 • Anonimni
  11 oktobra, 2009, 22:35

  Clap ceco kraljice

 • atina
  27 juna, 2010, 12:50

  ceco carice najbolja si kakva karleosa ti si kraljica Clap http://www.srecica.com/wp-content/plugins/tango-smileys-extended/tango/clap.gif

 • atina
  27 juna, 2010, 12:52

  ceco karleusa i seka ti nisu ni do kolena uz tebe samhttp://www.srecica.com/wp-content/plugins/tango-smileys-extended/tango/victory.gif

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump