Lenčarenje prija mozgu

Predah i potpun odmor pomažu mozgu da se regeneriše, a dokolica pozitivno utiče na proces učenja, ustanovila je grupa istraživača sa Tehnološkog instituta Masačusetsa.

Oni su ubeđeni da lenčarenje pozitivno utiče na procese pamćenja i rešavanja problema.

Pauze tokom rada su produktivne
Američki stručnjaci, čija je studija objavljena u časopisu „Nejčer“, rehabilituju klasičnu pauzu i preporučuju da se ona kombinuje sa zdravom užinom. U tim trenucima, kažu autori studije, mozak pregleda sakupljene informacije, kao kad se traka premotava unazad, što nam omogučava da rekapituliramo i bolje upamtimo sve što smo naučili.
Pogled u prazno je pogled u pamćenje
Pogled u prazno, karakterističan za dokolicu, nije nešto što treba osuđivati, tvrde američki istraživači. Dok mi lenčarimo, neuroni u hipokampusu, sedištu memorije, i dalje neumorno rade. Oni analiziraju nagomilane informacije, koje su već pretvorene u sećanje, nastavljajući električnu aktivnost započetu u fazi učenja, samo što se ona sada odvija u suprotnom smeru, kao kad se traka premotava unazad.

izvor:zenablic


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


One vole tračarenje, možda više od sexa?!

Sunce sija, kafa prija

Ljubav deluje na bol kao morfijum


Tagovi: [ , , , , , ]

Nema komentara na “Lenčarenje prija mozgu”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump