Madoni odbijen zahtev za usvajanje

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Malavijski sud odbio je zahtev pop pevačice Madone za usvajanje četverogodišnje Mersi Džejms iz ove zemlje, preneo je BBC.

Madonin zahtev je odbijen zbog pravila koja se odnose na državljanstvo – zakon nalaže da potencijalni roditelji moraju biti stanovnici Malavija 18 do 24 meseca.

Jedan zvaničnik malavijske vlade prethodno je podržao pevačicu. „Madona je bila dobra prema nama.Veoma malo bogatih i poznatih ljudi izdvoje vreme da dođu do Malavija i podrže našu decu. Mi podržavamo njen zahtev za usvajanjem“, izjavila je ranije ministarka informisanja Patriša Kaliati, dodajući da Madona pruža podršku za više od 25.000 dece bez roditelja u Malaviju.
Ministarka je takođe istakla da je Madona dokazala da može da se stara o Dejvidu (3), koga je usvojila u ovoj zemlji 2006.
Mersi Džejms trenutno je smeštena u istom sirotištu gde je bio i Dejvid, nakon što je njena osamnaestogodišnja majka umrla po porođaju.
Neke grupe za ljudska prava u Malaviju, međutim, protive se usvajanju. Predsednik Konsultativnog komiteta za ljudska prava Undule Mvakusunguraof optužio je Madonu da se „ponaša kao siledžija“.
„Ona ima novac i status i to koristi da manipuliše, da ubrza proces“, izjavio je on.
Madona je podnela zahtev za usvajanje kao roditelj-samac, nakon razvoda sa režiserom Gajem Ričijem novembra prošle godine.
Prema zakonu Malavija, razvedeni i samci ne mogu da usvoje dete, ali su zvaničnici izjavili da se svaki slučaj razmatra posebno.

izvor: blic


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Svi protiv Madonne!

Madoni odobreno da usvoji devojčicu iz Malavija?

Madona gradi školu u Malaviju


Nema komentara na “Madoni odbijen zahtev za usvajanje”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump