Mina Kostić: Silikoni mi ne smetaju da dojim /intervju/

Kategorija [ Intervju, ZANIMLJIVOSTI ]

„Joooj, doktore, umreću“, povikala je Mina Kostić 22. februara u sali za porođaje GAK „Narodni front“. Nekoliko sekundi nakon toga bepče je zakmečalo, a istog trenutka majka kao majka zaboravila je na porođajne bolove.Od tog trenutka, naslednica Anastasija je centar njenog sveta. „Lepo je imati karijeru, biti uspešan, ali dete je najveće bogatstvo“, konstatuje Mina na samom početku prvog intervjua nakon što je postala majka. Četrdeset dana nije htela da se oglašava, niti je dozvoljavala da znatiželjni mediji uslikaju njenu i Igorovu ćeru, a onda je rešila da progovori za „Svet“ i da premijerno predstavi naslednicu. Kaže da je svesna da kao javna ličnost ne bi uspela dugo da krije dete od paparaca koji neprestano vrebaju, te da je sada, kad je beba napunila 40 dana, spremna da upriliči foto-sešn.

Kako se snalaziš u ulozi majke?
Ide mi od ruke. Pre desetak dana počeli su problemčići zbog grčeva. Kad oseti bol i počne da plače, pomalo se uplašim. Međutim, Igor je tu da me smiri. Anastasija je mnogo toga promenila u našem životu i donedavno ustaljenim navikama. Sve sam podredila njoj. Po ceo dan sam u trenerci ili u pidžami. Nisam navikla da sam neisfenirana, da ne odem na trening… Sve mi to nedostaje, ali… biće vremena.

Kako je Igorova ćerkica Anđela reagovala na vest da je dobila sestru?
Nije ljubomorna. Naprotiv, oduševljena je. Drago joj je što je dobila sestru, ali mi se čini da ne bi tako reagovala da sam rodila muško. Anđela zna da je Igor želeo sina, pa se verovatno uplašila da će biti zapostavljena. Čak je u šali govorila da ga neće voleti. Kad je čula da je dobila seku, laknulo joj je.

Porodila si se pre vremena…
Mesec dana pre termina koji su mi lekari odredili. Sećam se da sam u toaletu primetila da krvarim. Uplašila sam se i odmah telefonirala lekaru. Rekao mi je da ne paničim, ali da za svaki slučaj odem na pregled kod dežurnog doktora. Krenula sam u trenerci, patikama… Nisam se spakovala. Kad me je pregledao, rekao je da je porođaj počeo, a meni su krenule suze. Zbog čega? Ne znam ni sama, teško je rečima opisati taj osećaj. Nije to strah nego svest da je došao trenutak koji svaka žena priželjkuje. Otišla sam u pola dva u porođajnu salu, a sat i po posle toga sam se porodila.

Jedna si od retkih pevačica koja se nije odlučila na carski rez.
Htela sam da sve bude prirodno. Nisam dobila čak ni epiduralnu anesteziju. S obzirom na to da se sve desilo iznenada, doktor mi je kasnije rekao da ne bi ni imao vremena da mi da epidural, čak i da sam htela. Ležala sam i okretala se, i samo u jednom trenutku osetila sam jak bol, znak da se porađam, da je krenulo… Nisam išla na vežbe, nisam preterano ni pričala sa drugaricama o tome. Iz trećeg puta sam se porodila. Vikala sam, bila sam najglasnija. Ipak, porođaj nije bio bolan kao to kad su me ušivali.

Kad si već pomenula ušivanje – da nisi i ti, kao Goca Tržan, rekla doktoru da te ušije za sve pare jer imaš mladog muža…
Nisam! (smeh) Još u prvim mesecima trudnoće, kad sam sa prijateljima ćaskala na temu porođaja, u šali su mi sugerisali da slobodno ginekologu kažem da me ušije malo više. Dok sam bila u sali za porođaje, to mi nije palo na pamet. Mada, i ja poput Goce imam mladog muža i kad prvi put posle porođaja budemo probali ono, ako se ispostavi da me ginekolog nije dovoljno ušio, ići na reklamaciju. (smeh)

Svi su se u porodilištu čudili zbog čega nisam u apartmanu.
Pošto sam se porodila pre termina, ni to nisam stigla da uplatim. Sve se desilo brzo i spontano, a tek posle su me smestili u sobu u kojoj je nakon porođaja ležala i Goca Tržan. Babica je rekla da sam prirodna baš kao i Goca. Uostalom, ne znam ni šta bih radila sama u apartmanu. Ne volim da sam sama. Ovako sam imala tri cimerke.

Čuo sam da si u porodilištu pravila žurku…
Da, veče posle porođaja, dok je Igor sa svojim društvom proslavljao rođenje ćerke, sa babicama sam napravila žurku cimerkama. Pevale smo, igrale, pile kafu…

Dojiš li bebu?
Naravno! Zašto bih joj to uskratila?!

Retko koja pevačica doji novorođenče…
Majčino mleko je nešto što se ničim ne može zameniti. Retkost je danas da majka doji bebu, ali ja sam uvek bila drugačija. Imam svoj neki fazon, iskrena sam i, iako sam mnogo puta zbog toga platila, ne žalim.

Silikoni ne predstavljaju problem pri dojenju?
Još kad sam planirala da ugradim silikone, raspitala sam se da li i kako to posle utiče na ženu koja reši da rodi. Rekli su mi da mogu normalno da dojim bebu. Estetski hirurzi znaju šta rade. Nisam išla kod sumnjivih likova, već kod vrhunskih stručnjaka. I sad, posle porođaja, bila sam kod lekara koji mi je ugradio implantate. Sve je u najboljem redu. Ne znam zašto neki robuju predrasudama i prave famu oko silikona i dojenja.

izvor: svevesti


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Mina Kostić ne da Igoru da viđa dete?!

Mina Kostić ipak završila u venčanici

Mina Kostić ostavila Igora Kostića?!


2 komentara na “Mina Kostić: Silikoni mi ne smetaju da dojim /intervju/”

  • gabriella
    27 aprila, 2009, 20:22

    nek je sa srecom beba,pa Mina produzi dalje sa bebama to je najlepse nesto na svetu.beba daje najvecu srecu u zivotu. Smile Kissing Grin

  • Anonimni
    29 maja, 2009, 4:25

    RADILA SAM GRUDI GDE I MINA,I STVARNO JE COVEK STRUCNJAK ,POTVRDILA BIHSmile

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump