Novi Rolls-Royce zvaće se Ghost

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

Kako će izgledati novi Rollsov manji model, do sada poznat samo pod kodnom oznakom RR4, najavila je studija 200EX, promovisana na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, ali su nam Britanci tada ostali dužni za podatke o motoru i zvaničnom imenu.

U međuvremenu je prvi čovek britanske firme, Tom Purves,

objavio da će za njegov pogon biti zadužen potpuno novi 6,6 litarki V12 turbo motor 373kW/507KS (uparen sa ZF osmostepenim automatskim menjačem), a sada je, na press konferenciji na Salonu u Šangaju, konačno otkriveno i njegovo zvanično ime: Rolls-Royce Ghost.

Serijska verzija 200EX-a, odnosno Ghosta, imaće zvaničnu svetsku premijeru u septembru na Salonu u Frankfurtu, dok prodaja startuje početkom 2010. godine. Tokom 2011., ponudu će najverovatnije dopuniti još dve karoserijske varijante – kabriolet i kupe.

Ghost će koštati oko 180.000 funti, što je 84.000 funti manje od Rollsovog Phantoma (cene za Veliku Britaniju), a proizvodiće se u fabrici u Goodwoodu.


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Leontina: Znam pol deteta i zvaće se na slovo L

Novi Volkswagen Polo Variant

Lepa Brena kreira parfem koji će se zvati po njoj


Tagovi: [ , , , ]

Nema komentara na “Novi Rolls-Royce zvaće se Ghost”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump