Bul Terijer

Snažan je, mišićav i dobro oblikovan pas koji se kreće neverovatnom lakoćom. Neobična je njegova glava koja je meko izbočena od temena prema kraju nosa. Bele bul terijere kojima se kroz dlaku vidi ružičasta koža, nepoznavaoci zamjenjuju s praščićima. Spreda glava izgleda ovalna u obliku jajeta. Oči su prilično male, leže po strani i trouglaste su. Tanke uši su uspravne, kratak rep je debeo u korenu i tanak na kraju. Dlaka je kratka, glatka, sjajna i tvrda. Boja potpuno bela sa tamnijim oznakama na glavi, tigrasta ili tigrasta sa belim oznakama. Visina oko 45 cm, težina što veća. Živi do 14 godina. Bul terijer je gladijator među psima. Uzgojili su ga kao borbenog psa što je još uvek živo u njegovim genima. Tog psa mogu imati izuzetno snažni ljudi, jer je i on snažan. Bul terijer ima visoki prag uzdržanosti, odlično zna razlikovati da li ga je neko lupio nehotice, u šali ili ozbiljno.

Čaroban je i neumoran u igri sa decom. Siguran je čuvar. Malo laje a čuva vrlo dobro. Može se satima odmarati, a može se i satima šetati. Rado se igra ali ga treba imati na ograđenom području. Jako je privržen gospodaru, poštuje ga i na njega je ljubomoran. Sa drugim psima je prijazan dok se prvi puta ne potuče, a nakon toga je napadač. Jednostavan je za čišćenje. Ima problema s bubrezima (za njega je opasno ležanje na vlažnom mestu). U nekim državama su tim psima zabranili učenje odbrambenih vežbi.

izvor: mmance.on neobee.net


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Staford Bul Terijer

Američki Pit Bul Terijer

Američki Pit Bul Terijer Vs. Američki Staford Terijer


Jedan komentar na “Bul Terijer”

  • Anonimni
    11 decembra, 2011, 13:31

    LEP I BEZOPASAN PAS

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump