Bulmastif

To je pas snažne postave mada ne pretežak, žilav i suh s malo nabora. Usne su napete i gornja usna ne seže nad donju. Glava je velika i moćna. Njen opseg jednak je visini psa. Na sredini čela je jasno izraženi kožni nabor. Gubica je kratka i jaka u nosnom delu. Njuška i uši moraju biti tamno obojeni, oči tamno porubljene. Dlaka je kratka, tvrda i glatka. Boja krzna je mešana i to od žutih do smeđih tonova. Boje moraju biti jasno izražene. Bela boja je dozvoljena samo na prsima, pega nesme biti prevelika. Uši i rep nisu kupirani. Visina između 63 cm i 69 cm, težina oko 60 Kg. Doživi 10 do 12 godina. Među molosima bulmastif je najmlađa i najživahnija pasmina. Pokretljiv je odbrambeni pas i čuvar, radostan, spreman je na učenje i lako ga je odgajati.

Sa njim je lako polažiti ispite propisane za odbrambene pse a u Engleskoj ga upotrebljavaju kao policijskog psa. Prijatan je porodični pas, ljubazan i veran svom gospodaru. Deca mu mogu napraviti svašta i neće se razljutiti. I pored toga sto je masivan nežan je i osećajan. Oprezan je, i iako nije agresivan, u svakom je trenutku spreman za boj i odbranu. Nadasve je pouzdan čuvar svega što mu je povereno na čuvanje. Kupovina i održavanje su jako skupi. Po naravi je zdrav i tvrd, paziti moramo na displaziju kukova. Potrebno mu je osigurati pravilnu ishranu i puno kretanja jer naginje debljanju. Od svih molosoidnih pasa bulmastif je najmanje zahtevan.

izvor: mmance.on neobee.net


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 4 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Artezijsko nomadski gonič

Bigl

Mops


4 komentara na “Bulmastif”

 • 12 marta, 2010, 18:15

  Ja imam ovog psa vec 6 godina

 • dragan stojcic
  19 maja, 2010, 0:57

  ovu vrstu psa prvi put cuvam.za sad je ok ima 5 meseci zenka Hana. stav jak.

 • 20 juna, 2010, 18:10

  Fine picture! Bulmastif is power!

 • vlado
  15 jula, 2011, 17:17

  Gdje mogu nabaviti, ovog psa???

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump