Kada muškarci odbijaju sex?

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o sexu ]

Muškarci najčešće imaju probleme s erekcijom kad su pod stresom ili kad su premoreni. Uzrok može biti pritisak bilo koje vrste – rokovi na poslu, šef koji gnjavi, krediti, česte svađe, problemi s decom…
Ima li on sam ili vi kao par takvih ili sličnih problema, a ranije je u seksu sve štimalo, najverovatnije vašeg partnera sve to pogađa više nego mislite.

I fizički i psihički pritisci koji dugo traju mogu za posledicu imati privremenu, ali i trajnu erektivnu disfunkciju, a obe mogu biti potpune ili delimične (erekcija postoji, ali je nezadovoljavajuća ili kratko traje). Zato je prvi korak preispitati način života (razgovarati o problemima koji uzrokuju stres i/ili premorenost i naći rešenja).

Ne zaboravite ni da muškarci ne podnose dobro seksualne pritiske (kad misle da se od njih u krevetu očekuje više). Zato je, bez obzira što vi niste uzrok problema, jako važno vaše ponašanje u krevetu. Otvoreno pokazivanje nezadovoljstva, optuživanje ili davanje do znanja da ste ostali uskraćeni može ga odvesti u začarani krug, tj. velika je verovatnoća da će zakazati upravo zbog silnog straha da opet ne zakaže.

Naravno, nije rešenje praviti se kao da se ništa ne događa, nego je mala nijansa na koju želimo ukazati u tome da odaberete način na koji ćete razgovarati: neka to ne bude optuživanje, nego podsticaj, ideja koja će vaš seksualni život učiniti boljim i bogatijim, a svakako treba otvoreno razgovarati i o samom problemu.

Kako razgovarati?
Kažete li iskreno što vas muči, u nekim će slučajevima već taj potez (uz malo više njegovog odmora) izlečiti problem. Kažete li mu da vam je prva misao bila voli li vas još uvek, jeste li mu još uvek lepi i seksualno privlačni, u slučaju većine parova to će dovesti do novog zbližavanja, jer ćete mu dati do znanja da ste pomalo nesigurni, da vam je još uvek stalo i da brinete o njemu i o vašoj vezi.

Ako je zaista u fazi da ga gnjavi šef, radi previše i nema vremena ni da se naspava, pomisao na drugu ženu verovatno će mu biti s jedne strane smešna, a s druge tako slatka da će mu laknuti. Svideće mu se počnete li razgovor izjavom: ‘Znam da ti to zvuči glupo i smešno, ali zaista sam u početku mislila da imamo ozbiljan problem i da te više ne zanimam.’
Ne zaboravite da su muškarci s Marsa, a žene s Venere i da nam često različite stvari hrane ega: žena koja strahuje za vezu skoro uvek je hrana za muškarčev ego, što sigurno ne škodi u trenucima kad su mu erektivne poteškoće poljuljale samopouzdanje.

Zato ga pokušajte dobiti da vam kaže šta ga muči ili da samo izgovori kako se oseća (ali nemojte navaljivati ako odbija razgovor). Moguće je i da ga uopšte ništa ne muči, nego je samo psihički i/ili fizički preopterećen i da o tome iz bilo kojeg razloga ne želi s vama u tom trenutku razgovarati. Pustite neka sam odabere trenutak za razgovor.

Mnogim muškarcima puno će pomoći ako imaju priliku da se malo odmore pre seksa, a ako vaš muškarac prihvata neke od tehnika relaksacije, opuštanja, meditacije i sl. neka i na taj način pokuša iz svesti i podsvesti izbaciti probleme.

Ostali mogući uzroci problema
Do privremenih erektivnih problema mogu dovesti i alkohol, teška hrana ili konzumiranje preteranih količina hrane. S problemom ove vrste gotovo svaki muškarac sreo se bar jednom u životu.

Potraje li problem neko vreme, nije loše otići lekaru – seksualna disfunkcija, potpuna ili delimična, neretko prati dijabetes, probleme s prostatom, srčane i druge bolesti.
Isključite li telesne probleme, a erekcija i dalje ne bude zadovoljavajuća, nemojte se ustručavati da odete na psihoterapiju, bilo on sam, bilo vas dvoje zajedno.
Bez obzira što je uzrok problemu, dobar psihoterapeut u rukavu ima hrpu saveta, pa i u slučaju kad je preterano stresni posao uzrok problemu, kad imate finansijskih briga ili kad vas muči tipično srpski problem – opšta egzistencijalna nesigurnost. Psihoterapeut ne može sam po sebi promeniti situaciju, ali može ljude naučiti da drukčije gledaju na stvari ili da se s problemima lakše nose, a to osim uživanja u krevetu može doneti i puno više dobra baš svakom čoveku i njegovom partneru.

Kako smo priču o muškim problemima počeli ženskom sklonošću samookrivljavanju, mnogim ženama treba naglasiti: muči li vas i dalje crv sumnje ili krivice, poradite na svome samopouzdanju – zdravo jedite, vežbajte, krenite na psihoterapiju. Visoko samopouzdanje donosi prednosti na svim poljima, jer kad se sami dobro osećate, život uopšte, pa tako i onaj seksualni, svakako je bogatiji.

izvor: zenskiportal.com


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Šta raditi kada sex traje baš dugo?

Zašto muškarci žele seks, a žene ljubav?

Zašto muškarci raskidaju?!


2 komentara na “Kada muškarci odbijaju sex?”

  • Anonimni
    14 jula, 2009, 14:22

    Starving

  • Anonimni
    28 februara, 2010, 3:32

    Frown

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump