„Majkrosoft“ kažnjen sa 200 miliona dolara

Kategorija [ Jet-Set, ZANIMLJIVOSTI ]

Savezni sud u Teksasu izrekao je najvećoj svetskoj softverskoj kompaniji „Majkrosoft“ visoku novčanu kaznu od 200 miliona dolara, zbog kršenja jednog tehnološkog patenta koji pripada kanadskom izdavaču softvera „i4i“.

Spor je vezan za način na koji softveri za obradu teksta „Vord 2003“ i „Vord 2007“ upravljaju XML dokumentima, preciznije markiranjem tih dokumenata, prenele su agencije. Uprkos odluci suda, „Majkrosoft“ je ubeđen da nije učinio nikakav prekršaj i namerava da uloži žalbu, kako bi doveo u sumnju validnost patenta kompanije „i4i“.
To je sada loša situacija za „Majkrosoft“, koji je izašao kao pobednik iz sudskog spora protiv kompanije „TomTom“, ali je kažnjen prošlog meseca sa 388 miliona dolara za ilegalno korišćenje jedne „antipiratske“ tehnologije u svojim sistemima „Vindouz“ i „Ofis“ na koje pravo polaže kompanija „Junilok“.
Mediji podsećaju da je „Majkrosoft“ i na tu sudsku odluku uložio žalbu.

izvor: svevesti


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


„Epl“ prešišao „Majkrosoft“

Ružičasti brilijant prodat za 7,7 miliona dolara

„Betmen“ zaradio preko 537 miliona dolara!


Nema komentara na “„Majkrosoft“ kažnjen sa 200 miliona dolara”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump