Regina favorit za pobedu na Eurosongu!

Kategorija [ Muzika, ZANIMLJIVOSTI ]

Turska, Švedska, Izrael, Portugalija, Malta, Finska, BiH, Rumunija, Jermenija i Island sinoć su se plasirale u finale 54. „Evroronga“ u Rusiji, a najveći aplauz dobili su predstavnici BiH, grupa „Regina“, čija numera „Bistra voda“ je jedan od favorita za pobedu u subotu.

Motivima iz ruskih skaski kao što su crveni cvet, čarobni konj, zmaj i uz pomoć dve devojčice koje su na scenu arene „Olimpijski“ sletele na krilima žar ptice, uz slogan „pesma daje ljudima krila“, sinoć je počelo prvo polufinale „Evrovizije“ u Moskvi.

Publiku su zatim pozdravili voditelji ove manifestacije, svetski poznata ruska manekenka Natalija Vodijanova i ruski televizijski voditelj Andrej Malahov.
Andrea Demirović, koja predstavlja Crnu Goru sa pesmom „Just Get Out of My Life“ prva je probila led na sceni i zagrejala publiku u areni seksipilnim nastupom u vrlo smeloj mini haljini. Andrea je sa svojim plesačem izvela vruć ples na sceni, te je publika u jednom trenutku mogla da vidi i kako joj plesač zadiže kratku haljinicu, ali to joj nije pomoglo da se dokopa finala.
Češki predstavnici „Gypsy.cz“ su zatim nasmejali publiku svojim neobičnim nastupom i kostimima „supermena“. Usledile su zanimljive numere predstavnika Belgije, Belorusije, Švedske… Temperaturu u areni podigla je turska predstavnica Hadise svojim trbušnim plesom i energičnom pesmom „Dum tek Tek“, a publika je njen nastup pozdravila burnim aplauzom. Braća Stefan i Mark Filipovski, koji čine duo „Next Time“ predstavljali su sinoć Makedoniju jednom pravom rok numerom „Nešto što ke ostane“, ali nisu ušli među deset najboljih.
Zapažen nastup imala je i Elena Georgije iz Rumunije sa pesmom „Balkan Girls“, koja spaja folk elemente trubačke muzike i moderni pop ritam. Grupa „Regina“ koja ove godine predstavlja Bosnu i Hercegovinu sa pesmom „Bistra voda“ nastupila je poslednja prve takmičarske večeri. Članovi „Regine“ na sceni su nosili bele mundire, a pored bele i crvena boja, kao simbol ljubavi, je dominirala njihovim nastupom. Na kraju pesme usledile su ovacije.
Podsetimo, neposredno pošto je „Regina“ izabrana da predstavlja BiH na „Evrosongu“ , pesmu „Bistra voda“ pratile su kontroverze oko toga da li je plagijat pesme Kikija Lesandrića „Oltar“ koju je komponovao ministar Mlađan Dinkić, koji je potom poželeo „Regini“ svu sreću u Moskvi.
U revijalnom delu prve večeri nastupili su ruski vojni orkestar, kao i poznata grupa „t.A.T.u.“, koji su izveli splet najpoznatijih ruskih pesama.

Deset finalista
Bosna i Hercegovina – „Regina“ – „Bistra voda“
Turska – Hadise – „Dum Tek Tek“
Malta – Kjara – „What If We“
Švedska – Malena Ernman – „La Voix“
Jermenija – Inga i Anuš – „Jan Jan“
Finska – „Waldo’s People“ – „Lose Control“
Island – Johana – „Is It True?“
Izrael – Noa i Mira – „There Must Be a Another Way“
Rumunija – Elena – „The Balkan Girls“
Portugalija – „Flor-de-lis“ – „Todas As Ruas Do Amor“

Glasanje
Ove godine na „Evroviziji“ primenjena su nova pravila glasanja, kako bi se sprečilo takozvano „blokovsko glasanje“. Tako su sinoć, tokom prvog polufinala, pravo glasanja imale samo zemlje koje su nastupale te večeri, kao i Engleska, Francuska, Španija i Nemačka.
Pripreme Kona za polufinale
Naši predstavnici na „Evroviziji“ u Moskvi Marko Kon i Milan Nikolić polako privode sve pripreme kraju. Preksinoć su bili u poseti našoj ambasadorki u Moskvi Jelici Kurjak, gde je upriličen prijem za našu delegaciju. Nakon toga, Kon se zaputio na žurku koju je pravila izraelska delegacija, gde je oduševio sve prisutne.
– Marko je otpevao „Cipelu“ na hebrejskom na opšte oduševljenje svih prisutnih – ističe Duška Vučinić-Lučić i dodaje da je naša delegacija sinoć gledala prvo polufinale u samoj areni „Olimpijski“ kako bi malo „osetili atmosferu“ pre nego što na njih dođe red.

izvor: blic


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 3 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Srbija bez finala na Eurosongu (opširnije)

Regina promovisala album i u Zagrebu!

„Regina“ zaustavila saobraćaj!


3 komentara na “Regina favorit za pobedu na Eurosongu!”

 • ena
  13 maja, 2009, 22:03

  najbola je hadise

 • Anonimni
  21 maja, 2009, 14:09

  imal iko tekst pesme sa evro songa___ Confused Confused Confused Confused Confused

 • David_27
  21 maja, 2009, 17:01

  Imam ja sve pjesme i textove sa evrovizije ako zelis ja vi se na hot_david_27@hotmail.com Hug Right Yes

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump