Tajna lepe kose

Ako želite da znate kako da imate zdravu i sjajnu kosu, evo nekoliko saveta.

Šišanje. Lep oblik kose počinje šišanjem. Izbor dobrog frizera će vam obezbediti da budete zadovoljni oblikom svoje frizure. Pravi profesionalac će znati koji oblik frizure odgovara vašem tipu kose.

Hidriranje. Zdrava kosa treba da bude dovoljno hidrirana. Pijte dosta vode. Voda ne samo da hidrira vašu kožu i telo već hidrira i vašu kosu.

Pranje kose. Higijena kose treba da bude u skladu sa tipom vaše kose. Pažljivo odaberite šampon, regenerator i ostala sredstva za negu kose tako da odgovaraju vašem tipu kosu.

Perite kosu toplom vodom. Vruća voda isušuje kosu i može da iritira kožu glave.

Preparati. Ne koristite previše hemijskih preparata za kosu. Kosa vam može izgledati slepljeno, brzo će se mastiti.

Spavanje. Spavajte dovoljno. Dok spavate vaše telo se regeneriše, uključujući i regeneraciju kose. Bilo bi dobro da spavate na jastuku presvučenom satenskom jastučnicom. To će sprečiti lomljenje kose dok spavate.

Pakovanje. Jednom nedeljno stavite pakovanje na kosu kako biste poboljšali vlažnost kose. Da bi tretman bio efikasniji, preko pakovanja stavite plastičnu kesu i zagrejan peškir preko.

Gel. Izbegavajte stavljanje gela za kosu direktno na kožu glave jer to zatvara pore.

Bazen. Pre nego što uđete u bazen, pokvasite kosu običnom vodom i tako ćete sprečiti da kosa upije hlorisanu vodu iz bazena.

Bazen 2. Ukoliko ne nosite kapu dok plivate u bazenu, odmah nakon plivanja operite dobro kosu i stavite regenerator.

Sušenje. Kada sušite kosu fenom neka vazduh iz fena ne bude vruć jer to oštećuje kosu. Nemojte ostaviti fen da duva dugo u jedan deo glave već neprestano pomerajte fen i nežno prstima rastrestie kosu. Držite fen dovoljno udaljen od glave.

Češljanje. Izbegavajte češljanje četkom dok je kosa mokra. Sačekajte da se prosuši pre nego uzmete četku za češljanje.

Ishrana. I ne zaboravite, pravilna ishrana je veoma važna. Ako u ishrani imate dovoljnu količinu proteina i vitamina, vaša kosa će da raste i biće zdrava i sjajna.

izvor: dijeta.net


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Održavanje kose

Brže do duge kose

Prirodni preparati za negu kose


Nema komentara na “Tajna lepe kose”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump