Žene vole nežne ljubavnike lepih manira

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o ljubavi ]

Čini se da svaka žena ima svoju listu parametara šta čini muškarca privlačnim i poželjnim. Da li je to prvenstveno zgodno, izvajano telo ili sposobnost da je nasmeje onda kada joj baš nije do smeha? Harizma kojom zrači? Spoljašnji znaci moći ili unutrašnja snaga? Džentlmenski maniri?…
Čini se da svaka žena ima svoju listu parametara šta čini muškarca privlačnim i poželjnim.

Da li je to prvenstveno zgodno, izvajano telo ili sposobnost da je nasmeje onda kada joj baš nije do smeha? Harizma kojom zrači?

Spoljašnji znaci moći ili unutrašnja snaga? Džentlmenski maniri?
Sociolozi i bihevijoristi tvrde da „idealan“ muškarac nije ni narcisoidni karijerista, ni zgodni lepotan. To je onaj koji se oseća dobro u svojoj koži i koji je uvek motivisan da se menja i unapređuje i sebe i okolinu. A džentlmen je upravo takav. Snaga, energija, harizma, pozitivan pogled na svet i džentlmenstvo, jednostavno, tvrde stručaci, ne idu jedno bez drugoga…
Pojam džentlmenstva često se pogrešno shvata samo kao skup lepih manira koji se ogledaju kroz poštovanje i lepo ponašanje na ljubavnom sastanku (pridržavanje kaputa, stolice ili otvaranje vrata).
Međutim, stručnjaci tvrde da je džentlmenstvo dolazi iz dubine muške psihe, da se gradi godinama, da na njega utiču geni, okolina, vaspitanje…
To je kompleksna osobina, karakteristika koja zahteva da se „složi“ mnogo kockica. Džentlmenstvo je, tvrde naučnici, mozaik jačine, ljubaznosti, poštovanja, ali ne samo prema lepšem polu, već prema svima, prvenstveno samom sebi. Čine ga i specifičan pogled na život, stav i odnos prema okolini, količina pozitivne energije… Džentlmenstvo je upravo „ono nešto“ što muškarca čini neodoljivim.
Nekada davno reč „džentlmen“ označavala je pripadnike određene društvene klase. Džentlmeni su bili lepo vaspitani ljudi, sa bogatim nasledstvom, kojima su preci omogućili život bez rada. Kasnije je označavala vojnika, čoveka koji se bori za slobodu, a moderno vreme donelo joj je nešto drugačiju konotaciju. Sve više označavala je isključivo čoveka sa istančanim manirima i kućnim vaspitanjem, što se ogleda i u, možda, najpoznatijoj frazi na svetu kojom se obraća javnosti – „Dame i gospodo“ (Ladies and gentleman).
Džentlmen u bukvalnom smislu znači „nežan muškarac, sofisticiran, ljubazan čovek koji ima opštu kulturu i viteške principe“. On ume lepo da govori, komunicira bez poštapalica, ophodi se bez naglih pokreta i nekontrolisane gestikulacije. I, ume da sluša.
Kada je reč o ljubavnim odnosima, pod pojmom džentlmena podrazumeva se muškarac koji u svakom trenutku zna da proceni koliko pažnje je ženi potrebno, pa je veština pronalaženja prave mere suština džentlmenstva.
Moderni teoretičari džentlmestvo definišu kao specifičnu energiju muškarca koja se, kao afrodizijak, širi na sve koji se zateknu u blizini i deluje omamljujuće, razoružavajuće… Lepši pol uvek je svestan prisustva takvog muškarca, koji se nikada ne nameće, ali se njegova blizina jednostavno ne može ignorisati. Ponekada je ovaj „dar“ dodeljen i onima koji su sasvim prosečnog fizičkog izgleda, pa se često mogu čuti dame koje kažu da njihov muškarac nije „ništa posebno“ fizički, ali da ima „to nešto“, odnosno da je džentlmen. Takav muškarac nikada nije jedan od mnogih, on je uvek drugačiji i poseban!
Samosvest i samopouzdanje tu igraju ključnu ulogu, tvrde stručnjaci. Muškarci nikada kao u ovom vremenu nisu bolje izgledali i nisu više vremena posvećivali svom telu, međutim, „popravljanjem“ tela „ne popravlja“ se i duša. Njegovo uživanje u sopstvenoj koži, sigurnost u to da jeste to što jeste, kao unutrašnja moć mnogo je podsticajnija i trajnija od spoljašnjih statusnih simbola.
Džentlmen, kažu psiholozi, nikada nije ljubomoran, uplašen, kolebljiv ili zabrinut za utisak koji će ostaviti. On je neopterećen svojim egom i zbog toga je lišen sebičnosti.
Smisao za humor još jedna je karakteristika džentlmena. Zajednički smeh znači bliskost, smanjuje distancu i daje slobodu, tvrde seksolozi. Veliki broj pripadnica lepšeg pola zaljubljuje se upravo u lucidnost svojih partnera, a ta vrsta zaljubljenosti često je trajnija od svih drugih. Verbalne veštine podrazumevaju da ON nikada nije ćutljiv, dosadan ili preopširan.
Obrazovanje, još jedan faktor džentlmenstva, otvara vrata svestranosti, čini muškarca kompletnijim u svakom pogledu. Takođe, mušakarac koji ume da govori, razume se u umetnost i književnost, imponuje damama.
Lični stil, još jedna je osobenost džentlmenstva, tvrde stručnjaci. Muškarac siguran u sopstvene kvalitete nikada neće zaboraviti da sipa dami vino u restoranu, a svaka žena bolje će se osećati kada dobije zagrljaj kada joj je potreban i njegovo interesovanje za ono što joj se događa. Na „spisku džentlmenskih osobina“ su još i inicijativa, životna energija, spremnost, poletnost, entuzijazam, temperament i inspiracija…
-Žene su oduvek volele muškarce koji imaju „keca u rukavu“, odnosno „plan B“. Bez obzira na spremnost savremenih žena da uzmu stvar u svoje ruke, većina njih će biti prilično razočarana muškarcem koji sedi i čeka da se stvari same od sebe reše. Slika muškarca koji rešava probleme više je od izazova, upravo zbog toga što žene u spektru muških osobina, istraživanja su dokazala, najviše cene hrabrost, izdržljivost, nepokolebljivost i snagu. Takvi muškarci razbuktavaju njihovu maštu i ne ostavljaju prostor suparnicima.
Naš književni kritičar i esejista Bogdan Popović (1864-1944), isticao je da džentlmen nije samo osoba finih manira, solidnog obrazovanja i dostojanstvenog držanja. Nije ni osoba koja vlada sobom i ne dopušta da hir vlada njom. Uslov da bi sve rečeno imalo smisao, uslov bez koga nema džentlmena – to je moral! To je poštovanje drugih ljudi, bez obzira na to ko su i šta su!
-Živimo u vremenu poljuljanih osnovnih vrednosti, što je promenilo i sliku o savremenim džetlmenima, tvrde stručnjaci. Muškarci su prestali da budu „fer igrači“, nisu spremni da izraze svoj stav i da se bez straha upuste u raspravu.
Zbog toga prvo što treba da uradite je da se zapitate kakvu energiju širite oko sebe. Biti džentlmen znači da se ljudi pored vas dobro osećaju. Moć je unutrašnja snaga, kombinacija nežnosti, saosećanja i podrške, a ne prepun novčanik. Muškarac pored kojeg sve izgleda lako i moguće, uvek je na ceni. On ume da prizna da je pogrešio i ne smatra to znakom slabosti. Ne boji se da kaže „izvini“ i da nastavi dalje. Komplimenti važe samo ako su iskreni, upozoravaju naučnici. Zbog toga se ponašajte i razgovarajte sa drugima onako kako želite da se drugi ponašaju prema vama. Budite džentlmeni i otvoriće vam se mnoga vrata, tvrde stručnjaci, i to ne samo u ljubavnom, već i u životu uopšte.
KAVALJERI SU NA CENI

Tajanstveni osmeh, zavodnički pogled i potpuna pažnja prema ženi, garantuju uspeh u zavođenju i osvajaju i „najhladnijih“ srca, tvrde naučnici. Dakle, džentlmeni su i dalje na ceni, ako je verovati najnovijim istraživanjima. Čak iako su voljne da podele račun u restoranu, ambiciozne su i samostalne, više od 80% žena „pada“ na muškarca besprekornih manira. Muškarci koji nikada ne zaboravljaju dami da skinu kaput, pridrže joj stolicu ili otvore vrata, osvojiće srce lešpeg pola čak i ako im se njegov fizički izgled ne dopada, tvrdi britanski seksolog Trejsi Koks. Detalji kao što su poznavanja vina i ostavljanja napojnica, takođe, se „boduju“, kao i pristojnost prema osoblju. Tako, nesvesno, muškarci koji su velikodušni i obazrivi ženama signaliziraju da će isto tako brinuti i o njihovim potrebama i željama.
„Lepi ljudi, savršenih proporcija lica i tela često su ospednuti izgledom i misle da ne moraju da se trude. Sa druge strane, sitne fizičke nesavršenosti potpuno padaju u vodu ukoliko čovek ima harizmu, a ona se najbolje ističe uz džentlmenstvo. Stav, pogled na život, smisao za humor i lepi maniri, ono su što je magnetski privlačno“, tvrdi Trejsi Koks.
Osmeh je glavni adut u igri zavođenja, a zaljubljeni pogled najjači afrodizijak, tvrde stručnjaci. Ali, džentlmenski maniri pretpostavljeni su svemu i čak ni najlepši, najuspešniji i najduhovitiji muškarac neće imati uspeha ako nije kavaljer.
Istraživanja dokazuju da žene vole džentlmene iz jednog prostog razloga – pored njih se osećaju ženstveno i poželjno.

MALI VODIČ DŽENTLMENSTVA

Stručnjaci i sociolozi tvrde da postoje pravila koja određuju „moderne vitezove“. Sastavili su „mali vodič džentlmenstva“, koji, pored pridržavanje vrata i kaputa, nameštanja stolice, propisuje i određena pravila ponašanja…
Među prvima je da ugasite mobilni! Kada ste u biskopu, na romantičnoj večeri, čak i kod kuće sami sa NJOM, ugasite telefon i uključite samo vaše međusobno „magnetno polje“.
Drugo pravilo kaže – bez lošeg rečnika! Psovke su sastavni deo modernog vokabulara, ali ih tokom igre zavođenja treba izbegavati. Treće nalaže da je uvek otpratite kući! Bićete sigurni da je bezbedno stigla, a i dobićete mogućnost za još neki poljubac „za laku noć“.
Na listi su još i pravila da dami uvek ponudite jaknu kada je hladno, da joj ustupite mesto, da je upoznate sa svojim prijateljima i da je, što je češće moguće, oslovljavate imenom.
Džentlmeni ne tračare, ne govore ružno o ljudima, nisu sebični, jer znaju da pravo zadovoljstvo leži u tome i da ga nekome pruže. Vole da budu zapamćeni, nikada ne stavljaju tačku, uvek zarez.
Ne oklevaju, ne čekaju, posvećeni su poslu. Okrutni u kancelariji, ali nežni u krevetu. Džentlemen je džentlmen, uvek i svuda. Stoji iza svoje dame, podržava je, jer ga njen uspeh nikada ne ugrožava.

izvor: svevesti.com


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Šta žene smatraju privlačnim?

Žene više vole štrebere

Ne koristite sex da bi manipulisali!


Nema komentara na “Žene vole nežne ljubavnike lepih manira”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump