Anđelina Džoli najmoćnija slavna ličnost!

Sa uspešnom filmskom karijerom, „traženjem muža“ i velikom brojnom porodicom, neki bi rekli da ona ima sve. Sve to verovatno objašnjava i zašto je Andželina Žoli proglašena najmoćnijom zvezdom na svetu, prenosi „Dejli Mejl“.

Glumica, koja danas puni 34 godine, po prvi put je zauzela vrh Forbsove liste 100 najmoćnijih slavnih ličnosti. Andželina je čak skinula s trona i kraljicu šou programa Opru Vinfri, koja je sada na drugom mestu nakon što je dve godine ubedljivo držala prvo mesto.
„Pored toga što je Žoli gotovo duplirala zaradu prošle godine sa devet miliona funti na 16, ona je najpoznatija zvezda na planeti“, rekao je odgovorni urednik Forbsa Metju Miler.
„O njoj se u popularnoj kulturi govori gotovo svaki dan – zbog njene glume, zbog veze sa Bredom Pitom, zbog dece, kao i zbog učestvovanja u mnogim humanitarnim akcijama“.

„Sve to vodi ka stvaranju ekstremno moćnog slavnog brenda – što joj dozvoljava da može da diktira zaradu u filmskoj industriji i da privlači veliki broj gledalaca u bioskope. Žoli, koja se sa svojim partnerom Berodm Pitom stara o njihovo šestoro dece „potukla“ je Opru Vinfri iako je tokom prošlih 12 meseci zaradila 16.4miliona funti.

Na listi i Obama
Pri kreiranju liste od 100 najmoćnijih zvezda Forbs uzima u obzir i njihovo prisustvo u medijima, kao i zaradu u šoubiznisu.
Vrhom liste dominiraju žene sa golf igračen Tajgerom Vudsom na petom mestu. Madonina svetska turneja i konstatno prisustvo na naslovnicama pomoglo joj je da se popne sa prošlogodišnjeg 21. mesta na treće mesto. Bivša pevačica „Destiny`s Child“ Bijonse Nouls zadržala je četvrto mesto sa zaradom od 52.9 miliona funti.
Autorka „Harija Potera“ Džoana K. Rouling nije dospela na listu 100 najmoćnijih iako je imala najveću zaradu u 2008. godini.
Muzički mogul Sajmon Kovel koji je zaradio 45.8 miliona funti zauzeo je 25. mesto nakon što je pao za tri mesta.
Na listu je prvi put dospeo i glumac Hju Lori koji glumi u popularnoj seriji „Doktor Haus“ i to na 94. mesto sa zaradom od 6.1 milion funti.
Andželini Žoli u prvih deset se pridružio i Bred Pit sa zaradom od 17 miliona funti. Njegova bivša žena Dženifer Aniston zaradila je 15.2 miliona funti i nalazi se na 8. mestu.
Na listi su i glumice Kejt Vinslet i Kira Najtli. Predsednik SAD Barak Obama prvi je šef države koji se našao na ovoj listi. Obama zauzima 49. mesto kao autor koji je od svoje knjige zaradio 1.5 miliona.
izvor: blic


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Dženifer je najmoćnija!

Žizel opet najplaćenija!

Najgledaniji film 2009. je…


2 komentara na “Anđelina Džoli najmoćnija slavna ličnost!”

  • SANJA
    4 juna, 2009, 19:52

    Victory

  • RoBeRtA
    26 avgusta, 2009, 17:27

    drago mi je zbog toga i evo nekoliko smajlija u tu cast Victory Victory :+ + Jump Wilt Wilt

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump