Chatenet CH26: još jedan gradski mališan iz Francuske

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

Francuska kompanija Chatenet kupcima mali gradski automobil CH26, koji bi, bar sudeći po njegovim dimenzijama, mogao da se posmatra i kao alternativa Toyoti iQ (mada bi se po boji krova različitoj od ostatka karoserije moglo zaključiti da žele da konkurišu i Miniju).

CH26 je naime sa svojih 3065 mm dužine za samo 80 mm duži od male Toyote, mada ovde odmah i napomena da je ovaj Francuz samo dvosed, dok Toyota iQ ima mesta za 3+1 osobu.


Ipak, kada se pogledaju podaci o motoru, svako poređenje sa Toyotom iQ ili Minijem naravno pada u vodu. CH26 naime pokreće dvocilindrični dizelaš od 523 kubika zapremine, koji razvija samo 5,4KS pri 3.200 o/min. To mu je dovoljno za limitiranih 45 km/h i prosečnu potrošnju od 3,15 litara na 100 km (autonomija sa jednim punjenjem rezervoara mu iznosi oko 500 km).


Chatenet CH26 se može dobiti u crnoj, plavoj, srebrnoj ili crvenoj metalik boji, a njegova cena u Francuskoj je čak 13.600 evra, kolika je, poređenja radi, i cena osnovne Toyote iQ u Srbiji.
izvor:auto.blog.co.yu


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Subaru Concept na Salonu u Los Anđelesu

Hyundai Santa Fe Blue Hybrid i Hyundai i20 Blue

Mali italijanski hrt


Nema komentara na “Chatenet CH26: još jedan gradski mališan iz Francuske”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump