Danilo Ikodinović: Opet bih vozio motor!

Kategorija [ Sport, ZANIMLJIVOSTI ]

Ovo što sam uradio strahovita je glupost! Sam sam sebe obeležio za ceo život . Da sam sam na svetu, vozio bih motor ponovo, sasvim sigurno. Ne znam kako da opišem tu ljubav i to osećanjeSlavni vaterpolista Danilo Dača Ikodinović za beogradski magazin „Stori“ dao je prvi veliki intervju posle saobraćajne nesreće u kojoj je pre godinu dana umalo poginuo. Ikodinović priznaje da je bio pijan kada se svojim motorom zakucao u „jugo“, kaže da je zbog svega ljut na sebe, da je posle nesreće počeo da veruje u Boga, ali naglašava da bi posle svega, da nema porodicu, ponovo seo na motor! Prenosimo najzanimljivije delove ovog intervjua.

Dača Ikodinović najpre kaže da godišnjicu nesreće, koja pada na Vidovdan ove godine, neće slaviti kao svoj drugi rođendan:

– Taj dan ću obeležiti kao datum na koji sam napravio najveću životnu glupost.

Ali, tada ste dobili i novu šansu za život.

– Jesam. I život mi se, da budem malo patetičan, zbog strahovite muke kroz koju sam prošao i gluposti koju sam samom sebi napravio, posle svega okrenuo za 180 stepeni. Veoma sam svestan svoje greške. Dobro u svemu tome jeste to što su mi se promenili prioriteti, što je, istina, trebalo mnogo ranije da se desi.

Da možete da vratite vreme unazad, kako biste proveli taj kobni dan, petak 27. jun?

– Otišao bih sa drugovima na isto mesto, ali bih popio dve litre kisele vode i vratio se kući.

Kojom brzinom?

– Poštovao bih propise, pošto sam se najbolje na sebi uverio da ne treba nikud žuriti, jer ko juri ne stiže nikada na vreme. Došao bih kući i legao da spavam, kasnije otišao na Evropsko prvenstvo, Olimpijske igre…

Kako ste sada?

– Veoma sam dobro. Ruka se lagano vraća u život. Ja to osećam, a nešto i vidim.

Vas kritikuju jer ste vozili motor sa 1,73 promila alkohola u krvi brzinom od 173 km na sat i ugrozili život vozača „juga“ Pajice Dejanovića.

– Ovo što sam uradio, opet ponavljam, strahovita je glupost! Ugrozio sam život tom momku i sebe sam obeležio za ceo život… A moglo je svašta da bude, da prođem tu motorom i nađem kofer sa milion evra. Mogao sam, ali nisam. Činjenično stanje jeste da sam ugrozio život tog momka, veoma mi je žao i izvinjavam mu se i kroz ovaj intervju, jer to zaista mislim. Ko me iole poznaje zna da se nikada nisam folirao i da nikada nisam bio glumac.

Grize li vas sada savest?

– Užasno se kajem. Neko će reći: „Trebalo je o tome da misliš ranije“. I istina je da je trebalo. Ali, kad se već desilo tako kako jeste, imao sam strašan osećaj griže savesti prema tom momku i njegovoj familiji, koji su prolazili kroz teške trenutke, prema mom ocu, mojoj majci, sestri, mojoj supruzi, deci…

Nema ničega posle smrti

Kakvo je vaše iskustvo kliničke smrti? Oni koji su je doživeli, imaju razna viđenja…

– Nema ničega. Ako sam ikada imao nelagodnost, imao sam od smrti. Sada mi je, verujte, sasvim svejedno. Umirao sam tri puta i video da posle smrti nema ničeg. Nema svetlosti na kraju tunela, nema cveća, mirisa… Ničeg. Samo praznina i mrak. I ništa ne boli.

Bilo je i komentara kako su se lekari ekstremno trudili oko vas samo zato što ste Danilo Ikodinović…

– Sram ih bilo. Užasno me boli i pogađa nepravda. To mogu samo kreteni da izjave jer se svi ti doktori i sestre bore za svačiji život kao što su se borili za moj. Čitam u novinama da je naš mikrohirurg u Beogradu dečka kojem je drobilica iščupala ruku vratio u život, prišio mu ruku. A, eto, on je običan radnik. To nema veze da li si poznat ili ne. Oni se trude, daju sve od sebe, a ti ili pretekneš ili ne. Ja sam, hvala bogu, pretekao. Svi doktori su mi rekli: „Za ovo ne treba da zahvaljuješ nama, nego Bogu“. Ali ja kažem: „Hvala prvo vama“.

Da li ste ikada posle svega poželeli da vozite motor?

– Daaa.

Zbog čega?

– Poginuo sam 27. juna, a probudio sam se iz kome 28. jula 2008. u šok-sobi okrenutoj ka prometnoj Futoškoj ulici u Novom Sadu. Motori su zujali, a meni se želudac prevrtao. Međutim, kada sam izašao na ulicu i video motor… poželeo sam odmah da ga ponovo vozim. Isključivo iz ljubavi prema mojoj supruzi, deci, roditeljima, sestri, prijateljima, apsolutno nemam pravo da pomislim da to ikada više u životu uradim. Ali, da sam sam na ovom svetu, vozio bih ga ponovo, sasvim sigurno.

Zašto? Zbog osećaja nesputanosti, vetra u kosi, adrenalina, benzina u krvi…

– Zato što ga volim! Ne znam kako da opišem tu ljubav i to osećanje.
izvor: press


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Danilo Ikodinović: Ne pitajte me kako sam

Danilo Ikodinović: Moj Facebook profil je lažan

Danilo Ikodinović bori se za potpuni oporavak


Jedan komentar na “Danilo Ikodinović: Opet bih vozio motor!”

  • nikolija
    18 juna, 2009, 17:49

    hvala ti daco sto si svim svojim fanovima priustio ovakav uzitak,istinu iz prve ruke.volimo te najbolji si Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Clap Clap Clap Clap Shame

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump