Engleski Buldog

Kompaktno građen, veoma jak i mišićav pas sa masivnom glavom. Vilica je široka, tupa i zavrnuta. Značajne su duboke bore koje obrazu daju tipičan izgled. Uši su kratke i tanke. Boja krzna je bela, crveno-crna, bledo žuta ili tigrasta. Zabranjena je crna, čak i onda kada se radi o štencima. Noge su ravne, šape okrugle i velike. Rep je kratak, nošen na dole. Visina nije propisana a idealna težina je 24 kg. Živi oko 10 godina. U standardu te pasmine veliku ulogu ima temperament. Agresivni ili lenji psi se diskvalifikuju. Buldog mora biti aktivan, dobrodušan, ljubazan prema deci. Kada je potrebno čuvati članove porodice posebno je oprezan. Kada zagrize teško pušta. Nije primeren za sport. Želite li poslušnog psa onda on nije pas za vas. Njegove duboke bore zahtevaju negu. Nije jako osetljiv na vrućine kao što većina misli.

Tipično za njega je glasno njuškanje. Ima dobru probavu i dobar apetit. Sudeći po službenim zapisima pasmina je očuvana čitava dva veka. Poznavaoci tvrde da im je to uspelo zato jer su buldoga u pretprošlom veku nekoliko puta ukrštali sa mopsima, španjolskim dogama i engleskim mastifima. Ženke imaju probleme prilikom koćenja zbog velike glave mladih i stoga je potreban carski rez (visoke cene štenaca).
izvor: mmance.on neobee.net


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 3 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Engleski mastif

Francuski Buldog

Engleski springer španijel


3 komentara na “Engleski Buldog”

 • Anonimni
  23 septembra, 2009, 20:46

  c..ciieok,….cmickx
  Big Smile

 • Anonimni
  19 oktobra, 2009, 20:53

  Razz Razz Razz

 • sandra
  30 novembra, 2010, 16:28

  Ja bih htela Engleskog buldoga, crce za njim. Treba mi pas ovog temperamenta, a ova rasa je za mene idealna. Smesni su i veseli, vole decu i slazu se sa drugim zivotinjama. Meni ne treba pas za izlozbu niti mi trebaju papiri, treba mi pas za stan, a ja sam stalno kuci i maximalno mogu da se posvetim. Da li ima neki jeftiniji… mnogo mi je 500 evra, vez sam rekla, za moju dusu, ne za izlozbe.

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump