Kako imati lepe i savršene obrve

Danas su ‘in’ pune i oble obrve kakve je imala Brooke Shields 80-ih. Sledite svoj prirodni oblik i nemojte se boriti s prirodom.

Alat

Vi ste dobri jednako kao i vaš alat, isto kao što očekujete od vizažiste da koristi dobru četku. Ako imate vrlo tamne obrve, grube dlačice, koristite vrh pincete. Ako se ne možete pouzdati u vrh pincete, koristite zakrivljeni deo.

Uzmite  vremena

Nikad ne kopirajte obrvu koju ste završili. Obrve su sestre, ali nisu blizanke. Uzmite malo ogledalo i sednite ispred velikog. Tako možete završiti posao i videti šta ste napravili. Iščupajte nekoliko dlačica na jednoj obrvi, onda isto napravite na drugoj i nastavite u istom smeru. Ako ste ih previše počupali, ne trudite se ispraviti ih. Pustite da narastu.

Oblikujte ih

Ako imate neuredne obrve koje strše, uzmite škarice i malo ih stanjite. To će ih učiniti urednijim i nećete imati praznine. Koristite četkicu za obrve. Podignite ih prema gore u smjeru rasta i ukrasite ih kako vam odgovara.

Stvorite iluziju

Vaše godine određuju gdje luk obrve treba biti. Dakle, ako želite uzdignuti efekt, onda luk blago podignite i učinite ga kraćim.

Popunite prazninu

Izbegavajte izgled ‘punoglavca’. Ne biste smjeli imati debelih ili tankih komadića. Prvo popunite najtanji dio s malim potezima s olovkom za oči. Laganim potezima olovkom izjednačite obrve, da vam oči budu veće i da izgledate mlađe.

Podebljane i lepe

Najseksi oblik obrva danas su pune i oble obrve – baš kao obrve Brooke Shields iz 80-ih, ali malo urednije.

Dnevno održavanje

Ukoliko si ne možete priuštiti čest posjet profesionalcima, otiđite barem jednom. Neka vam oni naprave oblik, a onda ih možete sami uređivati na dnevnoj bazi. Ako preskočite jedan dan, nije problem kao da preskočite celu sedmiocu jer će obrve opet izgubiti formu pa ćete opet zatrebati ‘profesionalca’.
izvor: svevesti.com


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Kako našminkati oči i izgledati fantastično

Savršene farmerke za vaš stas

Tajna lepe kose


Tagovi: [ , , , , , ]

Jedan komentar na “Kako imati lepe i savršene obrve”

  • Anonimni
    17 januara, 2010, 15:18

    Sweat FrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump