Koji ste tip udavače?

Imate više od 30 godina i niste se udali? Voleli biste da se konačno skrasite pored svog gospodina Pravog. Američki porodični terapeuti utvrdili su da se sve neudate devojke mogu svrstati u pet grupa. Otkrijte kom tipu vi pripadate.

Problem žena 21. veka leži u tome što one veruju da u svetu postoji savršen muškarac koga će pronaći samo ako ga neprestano budu tražile. Nikada im ne pada na pamet da je onaj koga imaju kraj sebe najbolje što može da se nađe.

Zato stalno proviruju iza ćoška, ubeđene da ih baš tamo čeka samo njihov gospodin Pravi. Da bi pomogli ženama da izbegnu ovaj scenario, američki porodični terapeuti su identifikovali pet novih tipova udavača 21. veka. To može da vam posluži kao putokaz kako da izvučete maksimalnu korist iz svog solo statusa.
Profesionalna usamljenica

PROFIL LIČNOSTI
Čim okončate jednu vezu, odmah počnete da se ponašate u stilu „sama sam i time se dičim“. Stalno pričate o tome kako je život neudatih dama sjajan, dok su udate, kao po nekom nepisanom pravilu, večito nesrećne.
ČESTO KAŽETE
Više mi neće trebati ove tange, kupujem pamučne gaćice!
RETKO KAŽETE
Čestitajte mi, sama sam punih godinu dana!
ŠTA KAŽU PSIHOLOZI
Vi ste dovoljno pametni da shvatite da muškarci ne bi trebalo da budu vaš centar sveta, ali ipak želite da imate jednog kraj sebe. Volite da vas drugi vide kao nezavisnu ženu, ali netremice vrebate podobnog kandidata za svog „večnog partnera“. Crpite samopoštovanje iz svake veze.
SAVET PLUS
Uložite što više truda i vremena u druge aspekte svog života. Ako pored sebe uvek imate muškarca, mnogo propuštate u istraživanju vlastite ličnosti. Pokušajte da ostvarite ležernu vezu umesto što se svim srcem i telom bacate u svaki ljubavni odnos. Kad počnete da se viđate s novim muškarcem, postavite sebi rok od četiri nedelje tokom koga će reč „stalna veza“ biti izbačena iz vašeg rečnika.
Neprobirljiva očajnica

PROFIL LIČNOSTI
Veče bez muškarca je za vas kao Nova godina bez jelke. Nikada ne napuštate noćni klub rano za slučaj da se „gospodin Pravi“ ili makar „gospodin Potpuno Pogrešni“ pojavi u poslednji čas.
ČESTO KAŽETE
Još samo pet minuta, mislim da sam ga upecala.
RETKO KAŽETE
Večeras je kod mene ženska žurka.
ŠTA KAŽU PSIHOLOZI
Vi imate manjak samopouzdanja. Ne osećate se dobro u vlastitom društvu zbog toga što ste stalno nesrećni i nezadovoljni sobom. Osećate se prazno i tražite muškarca da popuni tu emocionalnu prazninu. Ali, muškarci na kilometar umeju da nanjuše vaš očaj, pa vas iskorišćavaju i tako vas čine još ranjivijom.
SAVET PLUS
Prestanite da lovite muškarce tako što ćete se jednom nedeljno baviti nečim u čemu oni ne učestvuju. Napravite pakt s najboljom drugaricom, obavežite je da vas odvede sa žurke sat vremena pre kraja da ne biste ostali da skupljate „otpad“. Nikad ne prihvatajte vezu na prvom sastanku. Obratite pažnju na neprobirljive očajnice oko sebe da biste s distance videli koliko takvo ponašanje ne zaslužuje truda.
Večito nezadovoljna

PROFIL LIČNOSTI
Vi možda imate stalnog partnera, ali sve vreme motrite da li će da naiđe neka bolja prilika. Nikada niste zadovoljni onim što imate, i ne ustručavate se da tražite „hleba preko pogače“.
ČESTO KAŽETE
Moj dečko me ne razume.
RETKO KAŽETE
Toliko sam srećna što sam s Perom, Mikom, Lazom…
ŠTA KAŽU PSIHOLOZI
Ne umete da uživate u datom trenutku, već neprestano maštate o svetlijoj budućnosti. Vaše nezadovoljstvo je uslovljeno niskim pragom tolerancije za svakodnevne, obične stvari u vezi. Obožavate romantiku, ali ne umete da raspirite strasti. Čim pronađete novog partnera, počećete da vrebate sledećeg.
SAVET PLUS
Napravite spisak svih pozitivnih aspekata vaše veze i zakačite ga na vidno mesto u stanu. Isprobajte novu seksi tehniku sa partnerom jednom-dvaput mesečno. Nagovestite mu da biste voleli malo romantike, a on će uvek biti voljan da vas sledi samo ako ga povedete. Kad počnete da sanjarite o drugom, idealnom muškarcu, setite se da ćete morati da perete i njegove prljave čarape.
Udata samica

PROFIL LIČNOSTI
I kada ste u srećnoj vezi, vi naprosto ignorišete tu činjenicu. Mada volite svog partnera, ponašate se kao slobodna devojka. Izlazite bez njega zanosno obučeni i flertuje s drugima.
ČESTO KAŽETE
Ne čekaj me.
RETKO KAŽETE
U subotu uveče? Neću moći, pošto je to naše intimno veče kod kuće.
ŠTA KAŽU PSIHOLOZI
Vi crpite samopoštovanje iz pažnje koju vam poklanjaju muškarci. Stalno su vam potrebni novi obožavaoci. Uzbuđuje vas i rizik, a to je opasna kombinacija pošto prenaglašeno flertovanje vodi u tuđi krevet. Hteli biste da imate sigurnost kod kuće, a uzbuđenje napolju. Tek kada izgubite muškarca, shvatate šta ste imali.
SAVET PLUS
Da li biste trpeli da se vaš partner tako ponaša? Pozovite ga da povremeno izađete na neko novo, uzbudljivo mesto. Igrajte različite uloge: neka se on pretvara da vas ne poznaje, a vi ga zavedite seksi flertovanjem. Dogovorite se da oboje flertujete s nepoznatim ljudima, to vam možda i pojača uzbuđenje.
Prava usedelica

PROFIL LIČNOSTI

Vi živite sami sa svojim mačkama. Ubeđeni ste da muškarci samo donose nevolje. Vi mislite da ste sami sebi dovoljni. Ali tvrdite da vam takav život prija. Šta tu još ima da se doda?
ČESTO KAŽETE
Ne večeras. Moram da četkam moje mace dok gledam seriju.
RETKO KAŽETE
Dođi kod mene da vodimo ljubav.
ŠTA KAŽU PSIHOLOZI
Zaista uživate samo kada ste sami. Ukoliko vam se muškarac udvara, odmah pomislite „zašto da se gnjavim“. Zaboravili ste kako se održava jedna veza i verovatno ste duboko potisnuli svoj libido i interesovanje za muškarce.
SAVET PLUS
Izađite iz svoje čaure i vežbajte flertovanje sa drugovima. Posmatrajte kako brbljivi ljudi razgovaraju da biste mogli da ih imitirate i tako povećate svoje samopouzdanje u društvu. Podsetite se svih prednosti veze, a ne samo nedostataka. Izađite u mešovitom društvu i povedite sa sobom prijateljicu da vam drži strah.
izvor: zena.blic


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Koji su to znakovi da ste preboleli raskid?!

Da li ste DNK bogatašica? /test/

Koja ste vrsta lažova?


Jedan komentar na “Koji ste tip udavače?”

  • Anonimni korisnik
    18 juna, 2009, 11:20

    udata samica Confused Big Smile

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump