Ljubav ili požuda?

Kategorija [ LJUBAV I SEX, Sve o ljubavi ]

Šta je ono što žene traže u muškarcima, i šta je ono što muškarci traže u ženama?
Da li su želje i htenja i jednih i drugih uravnoteženi, i kako balansiraju na nivou pitanja šta je ključno za jednu uspešnu vezu – ljubav ili požuda? Da li veza može da opstane ako je primarno pokreće telesna strast, dok emocije predstavljaju nešto što postoji, ali samo kao prateći efekat krevetskih aktivnosti? Dakle, ljubav ili strast? Ponekad nismo sasvim sigurni kako bi trebalo da zvuči odgovor na ovo pitanje. Bilo iz straha ili urođene nesigurnosti, ponekad nismo u stanju da procenimo koji nas osećaji vode.

Da li nas ona voli na isti način na koji mi volimo nju? To je baš ono što ne znamo. Šta ako intenzitet nije isti? Bez obzira na to, treba se zaštititi od povređivanja – ali ne tako što ćete manje ulagati u vezu. To što se vi ne dajete ne znači da ćete na kraju biti manje povređeni. Zbog toga danas dobar deo nas ne želi da upada naglavačke u veze s bilo kim. Malo razboritosti nije na odmet kako bismo jasnije videli šta se oko nas zapravo dešava. Ljubav treba ceniti, a odluke ne treba donositi olako. Ipak, to ne znači da ne treba rizikovati s vremena na vreme. Ponekad nije loše prestati s postavljanjem pitanja sebi i živeti malo u trenutku. Ako već posedujemo čudesnu sposobnost da se potpuno predamo seksualnim užicima, dušom i telom, što da ne? Ali, to onda nema veze s ljubavlju. Ili nije tako?

Ako želimo da imamo ozbiljnu i stabilnu vezu, treba malo više da cenimo ličnost od same pojave. Možda ne bi bilo loše da se zanemare fizičke i da se oslušnu neke druge želje. Treba razmišljati o intelektualnim aspektima veze, o interesovanjima koji bi mogla da vas zbliže s nekim, o tome kako ćete zajedno uživati u svemu tome. Tada se otkrivaju nove strane veze, i to je ono što nas može učiniti srećnijim.

izvor: svevesti


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 2 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Ljubav- strastvena ili romantična?

Ljubav jača od ljubavi mnogih: Platonska ljubav

5 malih rituala za ljubav na NOVI način


Tagovi: [ , , , , ]

2 komentara na “Ljubav ili požuda?”

  • TAMIKS
    2 juna, 2009, 15:43

    LEPO JE TO IMATI DECKA I LJUBITI SE SA NJIM

  • TAMIKS
    2 juna, 2009, 15:44

    MOJ DECKO ME STALNO LJUBI I NARAVNO DA ME VOLI Heart Heart Yes Victory Kiss Dance Jump

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump