Olja Karleuša: Kao mama sam neuništiva! /intervju/

Kategorija [ Intervju, ZANIMLJIVOSTI ]

Otkako je postala majka, život pevačice Olje Karleuše se potpuno promenio. Noćne izlaske, nastupe, televiziju i bleštavilo zamenila je pelenama i kašicama, i uživa u tome

Iako je prošlo tek nešto više od četiri meseca kako je rodila svoje prvo dete, Olja kaže da ima utisak da je Pavle oduvek sa njima i da ne može da se seti kako je izgledao život pre njega. Međutim, nije sve od početka išlo glatko. Olja je skoro celu trudnoću morala da preleži zbog komplikacija, a posle porođaja su joj se u prvih 40 dana događale postporođajne krize. Trudnoću je uspešno iznela, a krizu brzo prebrodila, tako da sada uživa u Pavlovim osmesima.
Kako se snalaziš sa bebom?
Bilo mi je teško samo prvih četrdesetak dana. Sada, četiri i po meseca kasnije, imam utisak kao da je on oduvek sa nama i ne mogu da se setim kako je izgledao život pre njega. Čudan je taj trenutak kada na svet donesete jedno novo biće kojem treba potpuno da se posvetite, a u stvarnosti ne znate odakle da počnete.
Celu trudnoću si morala da preležiš. Da li ti je teško palo?
Objektivno, imala sam sve razloge da budem negativna, ali u glavi mi je stalno bio krajnji cilj, moja beba, kao nešto čemu ću se radovati, tako da sam iz tog iskustva izašla vrlo pozitivna.
Kako je protekao porođaj?
Sve je prošlo dobro, porodila sam se prirodnim putem uz epiduralnu anesteziju.
Po čemu ćeš ga pamtiti?
Po smehu! Smejala sam se kao luda. Porodila sam se u Narodnom frontu, a doktora Lazara, koji je vodio moju trudnoću, zvrckala sam za svaku sitnicu. Kada je počeo porođaj, zvala sam ga iz sobe u kojoj sam bila i rekla mu: „Zašto mi nisi rekao da ovo ovako boli?“ On se, naravno, nasmejao. Pet minuta pred porođaj rekao mi je da vidi bebinu kosicu. Sećam se da sam tada rekla: „Uhvati ga za kosu i izvuci ga!“
Jesi li odlučila da ostaviš matične ćelije, s obzirom na to da si se porodila u Narodnom frontu, a tamo je to moguće uraditi?
Mnogo sam razmišljala o tome i samo svojom nemarnošću nisam to uradila.
Je li Peca prisustvovao porođaju?
Usred moje muke mi ne treba niko, čak ni Peca. Em je teško, em me boli, em treba da mi stoji muškarac iznad glave kojeg bi verovatno ja na kraju tešila.
Šta si pomislila kada si prvi put ugledala Pavla?
To je zaista osećaj za koji ne postoji reč koja bi mogla da ga opiše. Pre samo mesec ili dva, kada bih se vraćala kući iz grada, bila sam nesvesna činjenice da me kod kuće čeka dete. Znala sam da priđem Peci i da mu kažem: „Jesi li svestan da imamo dete!?“
U kom smislu se tvoj život promenio otkako si postala majka?
Nastupi, televizija, bleštavilo i onda sam se odjedanput zavukla u kuću na šest meseci jer sam morala da održavam trudnoću. To je potpuna promena. Nakon porođaja su mi se u prvih 40 dana događale postporođajne krize, u smislu da mi je bilo teško, bila sam svađalački raspoložena, plašila sam se da neko nešto pogrešno ne uradi za Pavla. Sada mislim da mi je Pavle samo dao više snage jer mi se čini da me samo pogled na njega čini neuništivom.
Jesi li želela dečaka ili devojčicu?
Od prvog dana sam bila sigurna da je dečak! Kada bi mi neko rekao da nosim devojčicu, uporno sam odbijala da ga saslušam ubeđena da nije u pravu. Iako sam svesna da su devojčice privrženije roditeljima i da dečaci kada odrastu najčešće nisu toliko brižni, smatram da sam ga rodila zato što sam želela, a ne da bi mi neko sutra vraćao.
Koliko dece bi volela da imaš?
Dvoje, ali mislim da „Čovek snuje a Bog odlučuje“. Ni za Pavla nismo seli i dogovorili se: „E, sad ćemo da dobijemo dete.“ Situacija je takva da smo posle petogodišnje veze dobili dete. Ne planiram tačan dan i sat čak ni kada idem u šoping da se nešto bi izjalovilo, a kamoli drugo dete.
Ko je odlučio kako će se on zvati?
Dugo smo razmišljali i birali ime za njega. Na početku smo želeli da se zove Petar. Naime, nakon što je rodila mene, moja majka je ostala u drugom stanju 1986. godine. Tada je rodila dečaka koji je trebalo da se zove Petar, međutim, dečak je umro. Ali, nakon posete drugara iz Zagreba koji mi je rekao da ću na taj način oduzeti detetu karmu, da to nije dobro i da bi trebalo da mu dam neko drugo ime, odustali smo od te ideje. Kada mi je na porođaju lekar rekao da dete izgleda odlično i da ima samo jednu manu, citiram: „Mnogo liči na oca“, osetila sam potrebu da mu dam ime mog oca, Pavle. Peca je podržao ideju, jer sigurna sam da postoje muškarci koji se ne bi složili sa time.
Kako se Peca snalazi kao otac?
Odlično, oni se igraju, pričaju, imaju vrlo prisan odnos.
Jesi li uspela da skineš kilograme koje si dobila u trudnoći?
U trudnoći sam se ugojila 32 kilograma! Najveći deo sam uspela da skinem, ali ostalo je još nekoliko kilograma da bih opet povratila svoju devojačku liniju.
Dojiš li ga još uvek?
Ne, jer sam, nažalost, izgubila mleko posle mesec i po dana. Pavle je tada dobio neku temperaturu i to je bio svojevrstan stres za mene i tako sam izgubila mleko.
Mnoge tvoje koleginice svoju decu oblače isključivo u dizajniranu garederobu, da li i sama tako radiš?
Za svoj novac svako ima pravo da kupuje šta hoće. Ja sam vaspitana drugačije i trudiću se da i svoje dete vaspitam da nije sva vrednost kada neko ide u privatnu školu i ima firmirane stvari. Pružiću mu normalan život i ne želim da oseti bilo koju dozu tog luksuza da bi pomislio da se razlikuje sutra od svojih drugara. Ako bude hteo da živi luksuznim životom, moraće to sam i da zaradi.
Da li ga uspavljuješ pesmom?
Uglavnom mu nešto šuškam, inače, repertoar mi se potpuno promenio otkako sam sa njim. Sada stalno pevam pesmice tipa Zakleo se bumbar u cvet i u med i slične stvari i vidim da on uživa u njima.
Kako bi ti opisala majčinstvo?
Za trudnoću je prava reč blagostanje. Ako žena želi dete, onda će joj to sigurno biti najlepši period u životu. Najbolje je da same iskuse to osećanje jer ne postoje reči koje bi to mogle da opiše.
izvor: stil-magazin


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Mina Kostić: Silikoni mi ne smetaju da dojim /intervju/

Olja Karleuša: “Seko, u pravu si!

Goca Tržan: U odličnoj sam formi! /intervju/


Nema komentara na “Olja Karleuša: Kao mama sam neuništiva! /intervju/”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump