Porsche Carrera GT

Kategorija [ Automobili, ZANIMLJIVOSTI ]

Kada je Gemballa u pitanju, javlja nam se „Pavlovljev refleks“ i zvuk visokotiražnog boksera u mislima. Ovoga puta nije reč o bokseru, već o „desetocilindrašu“ sa V rasporedom cilindarskih redova. Naravno, u pitanju je Porsche Carrera GT.

Porscheova perjanica se više ne proizvodi, ali je i dalje jedan od omiljenih modela tjunerskih kuća.

O Gemballa Mirageu GT Carbon Edition je pisano još u maju, a sada imamo i bliže podatke o modifikovanoj Carreri GT.

Što se da videti iz imena, upotreba ugljeničnih vlakana je izdašna, i to ne samo u „manekenske“ svrhe, jer je cilj aerodinamičkih komponenti da se performanse automobila poboljšaju putem najboljeg mogućeg usmeravanja vazdužnih struja oko ovog superautomobila.

Ono što je najvažnije je da V10 isporučuje 670 KS uz 630 Nm maksimalnog obrtnog momenta. S obzirom na broj „konja“, i performanse su izuzetne. Sprint iz stanja mirovanja do 100 km/h traje 3,7 sekundi, dok je maksimalna brzina 335 km/h. Elektrohidraulični podesivi sistem oslanjanja obezbeđuje prednji spojler od oštećenja prilikom prelaska „ležećih policajaca“ ili bankina.

Pitate se koliko sve ovo košta? „Tričavih“ 300.000 evra, i to bez automobila „davaoca“… Ekskluzivnost je obezbeđena serijom od samo 5 primeraka, tako će „Porschefili“ biti namireni dok se ne pojavi najavljena serijska verzija RS Spydera.
izvor: mondo


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Cargraphic Porsche 911 Turbo 997 GT RSC 3.6

ROOCK Porsche 911 Turbo RST 600 LM

Porche 911 GT3 – Žuti đavo…zeleni pakao…


Tagovi: [ , , , ]

Nema komentara na “Porsche Carrera GT”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump