Puder, rumenilo i korektor najbitniji

Bez obzira na to koje je doba dana ili u kolikoj ste gužvi, kada je o šminkanju reč neka pravila se ne smeju zaobilaziti.

Nanošenje podloge

Podloga mora da odgovara tonu vaše kože. Dakle, pažljivo odaberite boju pudera u skladu sa vašim prirodnim tenom.

Ne zaboravite da šake često prinosimo licu, dakle, boje se moraju „uklopiti“, jer nema ništa tužnije od preplanulih obraza naslonjenih na porcelanski blede šake.

Kada izaberete pravu boju, pri nanošenju pudera treba još samo da obratite pažnju na količinu. „Pozorišna šminka“ je potpuno neprihvatljiva, bez obzira na doba dana.


Prikrivanje podočnjaka

Podočnjaci su jedan od „smrtnih grehova“ kada je šminka u pitanju, naročito danas, kada postoji toliko različitih vrsta korektora.

Ipak, trebalo bi da budete oprezni, koža u području oko očiju je veoma osetljiva, tako da bi trebalo da koristite što je moguće kvalitetnije proizvode.

Što se nijanse tiče, najvažnije je da obratite pažnju na prirodnu boju vaših podočnjaka. Ukoliko su sivkasti, rešenje je korektor koji „vuče“ na ružičasto, a ako su plavičasti, korektor boje kajsije će biti bolje rešenje.


Nanošenje rumenila

Trebalo bi da imate u vidu da se rumenilom samo naglašavaju prirodne crte lica. Jasno vam je da savršene jagodične kosti ne možete „nacrtati“, tako da bi bolje bilo da ni ne pokušavate to da izvedete.
Blagi potez širokom četkom i minimalna količina boje na licu su pravo rešenje.

Kad uspešno izvedete sve ovo, u dnevnoj varijanti preostaje vam još samo malo „posla“: sjaj za usne u nekoj prirodnoj nijansi, malo maskare, i spremne ste za posao.

Ako se spremate za večernji izlazak, sjaj zamenite ružem, nanesite malo senke u vašoj omiljenoj boji i obavezno stavite dva sloja maskare.

izvor: mondo


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Izgledajte sveže i prikrijte umor šminkom

Kako pravilno naneti puder

Šminka u novogodišnjoj noći!


Nema komentara na “Puder, rumenilo i korektor najbitniji”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump