Tretman za ispucale usne

Mnogi smatraju da su ispucale usne problem koji se javlja tokom zimskih meseci, ali se suve i ispucale usne mogu javiti tokom bilo koje sezone.

Ova pojava može biti jako bolna, posebno ako se ignoriše.

Takođe, ispucale usne su neatraktivne, a ranice koje se mogu pojaviti su prilično bolne.

Ispucale usne (heilitis) mogu nastati na nekoliko načina.

Najpoznatiji je oblizivanje usana tokom hladnih i vetrovitih dana. Da bi ovo sprečili mnogi koriste vazelin ili neke balsame za usne. Nanošenje neke zaštite na usne tokom vetrovitih dana može sprečiti da usne ispucaju.

Stalno oblizivanje usana takođe izaziva njihovo pucanje. Ovo ekstremno oblizivanje i grickanje usana izaziva iritaciju kože na i oko usana. Ljudi oblizuju usne zbog osećaja da im se one stalno suše. Ovo je najčešće kod dece, a najbolji način za prevenciju ove neugodne navike jeste obezbeđenje da usne stalno budu vlažne.

Tretman ispucalih usana je različit od osobe do osobe. Ne postoji tehnički lek za ispucale usne. Ono što provereno deluje jesu vazelin, popularni labelo, neki balsami sa prirodnim sastojcima.

Dok lečite svoje usne potrudite se da ih ne oblizujete bez potrebe, i da ne lučite previše pljuvačke na tretirane oblasti na usnama. Nakon što su se usne gotovo u potpunosti zalečile, potrebno je uzeti četkicu za zube i nežno isčetkati mrtvu kožu sa usana.
izvor: svevesti


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 3 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Vodite računa i negujte vaše usne

Adekvatno negujte vaše usne

Usne-Miroslav Antić


Tagovi: [ , , , , , ]

3 komentara na “Tretman za ispucale usne”

 • Anonimni
  18 oktobra, 2009, 21:31

  Kissing

 • Anonimni
  21 januara, 2010, 19:59

  Kiss

 • Anonimna
  29 avgusta, 2011, 14:54

  Ovde pomaze i med. Angel Razz

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump