Umrla glumica Fara Foset

Čuvena američka glumica Fara Foset nije izdržala borbu sa rakom debelog creva. Preminula je u četvrtak u 62. godini.

Tri godine se Fara Foset, višestruka dobitnica Emi nagrada i Zlatnog globusa, borila sa opakom bolešću, ali je njeno srce prestalo da kuca u četvrtak ujutro (po vremenu u SAD) u bolnici u Santa Moniki.Njen dugogodišnji partner Rajan O’Nil bio je pored nje kada je izdahnula.

„Zlatna devojka Holivuda“, kako su je zvali, ostaće upamćena po mnogobrojnim ulogama, ali i po neverovatnom osmehu i sjajnom duhu. Smatrali su je seks simbolom 80-ih godina, a mnoge Amerikanke su želele da izgledaju baš kao ona.

Rođena je 2. februara 1947. godine u Teksasu, a u Holivud je otišla slučajno. Ubrzo su je zapazili filmski agenti, dobijala je manje uloge, a posle udaje za glumca Li Mejdžorsa 1973. godine počinje i njen uspon u filmskoj industriji.

Bez premca, televizijska serija koja ju je potpuno izbacila u prvi plan bila je „Čarlijevi anđeli“ (od 1976. do 1980. godine), posle koje je počela i njena prava filmska karijera. U toj seriji glumila je privatnu detektivku Džil Manro.

Serija je nedeljno imala po 23 miliona fanova, a u jeku popularnosti njen pin-up poster u bikiniju prodat je u više od 12 miliona primeraka!

„Postala sam poznata i pre nego što sam ispekla zanat. Nisam studiirala glumu, već knjižvnost. Odjednom, posle serije ‘Čarlijevi anđeli’ počele su da mi pristižu poruke mojih obožavalaca, a ni sama nisam znala zbog čega“, izjavila je Fara Foset za „Njujork Tajms“ pre 20-ak godina.

Od Mejdžorsa se razvela 1982. godine, a tada je već bila u vezi sa Rajanom O’Nilom. Iz te veze dobili su sina Redmonda (rođen 1985. godine), koji je vest o majčinoj smrti sačekao u zatvoru. Njen sin unapšen je u aprilu ove godine zbog vožnje pod dejstvom narkotika i osuđen je na zatvorsku kaznu.

Pre samo tri dana, njen partner Rajan O’Nil izjavio je da je Fara Foset pristala da se uda za njega.

izvor: mondo


Podeli sa prijateljima

» NAPIŠI KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Emina Jahović postaje glumica

Poznata glumica Alisa Milano udala se!

Odri Hepbern ipak najlepša glumica 20. veka


Tagovi: [ , , , ]

Nema komentara na “Umrla glumica Fara Foset”

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump