Umrla Olja Ivanjicki

Kategorija [ Jet-Set, ZANIMLJIVOSTI ]

Naša poznata slikarka umrla je u 78. godini života u Beogradu.

Jedna od najpoznatijih srpskih savremenih slikarki Olja Ivanjicki preminula je danas u Beogradu. Ona je rođena u Pančevu 1931. godine u ruskoj bolnici. Olja je u Kragujevcu živela sve do dolaska u Beograd, gde je studirala vajarstvo na Akademiji za likovne umetnosti u Beogradu. Mada je upisala vajarstvo, od samog početka se uglavnom bavila slikarstvom.

Godine 1957. završila je Akademiju likovnih umetnosti u klasi profesora Sretena Stojanovića. Po završetku postdiplomskih studija, 1962. godine dobila je posebno priznanje i stipendiju Fordove fondacije za nastavak studija u SAD. Olja Ivanjicki je imala 87 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Šezdesetih godina prošloga veka prva je počela sa pop artom u Beogradu, a pripremala je i izvedbe koje se pamte. Njene slike nalaze se u mnogim muzejima i galerijama širom sveta.
izvor: tracarenje.com


Podeli sa prijateljima

» PROČITAJ 1 KOMENTAR

Pogledajte još i ovo:


Olja progovorila o vezi sa Troickim!

Olja Crnogorac u krilu Viktora Troickog

Olja Crnogorac na deponiji!


Jedan komentar na “Umrla Olja Ivanjicki”

  • ?
    12 avgusta, 2009, 1:52

    Frown Rose

Klikni na smajli koji želiš da koristiš:
(bez previše smajlića po poruci)

SmileBig SmileGrinLaughFrownWinkKissRazzAngelAngryReally AngryConfusedThinkingCoolEvil GrinReally PissedCryWiltShameCuteKissingShockTrembleFoot in MouthIDKQuestionSweatGo AwayHug RightClapDanceVictoryYawnFemale FighterSoldierStarvingHeartYesNoBeerCoffeeRoseJump